Пловдивчани ще почакат още за зоопарка, защото средствата, предвидени за

...
</TD
>Пловдивчани ще почакат още за зоопарка, защото средствата, предвидени за
Коментари Харесай

Пловдивчани ще почакат още за нова зоологическа градина

Пловдивчани ще почакат още за зоопарка, тъй като средствата, планувани за него в бюджета за 2022 година, ще бъдат пренасочени. Това предлага за разглеждане на идната сесия на Общинския съвет зам.-кметът по финанси, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

За да бъде приключена най-накрая дълго чаканата зоологическа градина в Пловдив, за тази година бяха отпуснати 470 000 лв.. Явно обаче обективните пречки към реализацията на тази задача не престават и по тази причина общинското управление е решило да не задържа средствата, а да ги употребява за нещо друго, по-належащо.  

В случая това е ремонтът на санитарни пространства в новите хангари на Гребната база. За тях са поискани 390 000 лв., с които ще се вършат бани, тоалетни, съблекални и фитнеси под хангарите. Общата повърхност на пространствата, която ще се ремонтира, е близо 1400 кв.м.

Предвидените средства, обезпечени от страната като запас за строителството на ул. “Даме Груев " в размер на над 1200 000 лева, ще се употребяват още в този момент в строителството й, като за сметка на това се понижават плануваните лични средства за обекта, които общината ще оползотвори за други неотложни потребности.

На идната сесия на 16 септември би трябвало да бъдат преразпределени общо 2,5 млн. лв..

Поискани са пари за регион " Южен " за противопожарни хидранти на Младежкия рид. Районният кмет на " Централен " желае още 500 000 лв. за ремонт на успоредните улици на " Отец Паисий " – " Рилски метох " и " Станислав Достоевски ", както и методите от южната страна на Античния спектакъл.

320 000 лв. пък ще се гласоподават за 6 нови детски площадки в регион " Северен ". Пловдивският общински инспекторат също упорства за още три автомобила на обща стойност 75 000 лв..

На сесията би трябвало да бъдат гласувани и 470 000 лв. за спешния ремонт на покрива на ОУ " Душо Хаджидеков ", който изгоря при започване на месеца.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР