Пловдив расте на запад и юг. Изводът е на база

...
</TD
>Пловдив расте на запад и юг. Изводът е на база
Коментари Харесай

Пловдив расте на запад и юг, поне 385 736 души живеят в града

Пловдив пораства на запад и юг. Изводът е на база на статистиката за издадени позволения за градеж. Видимо за регионите " Западен " и " Южен " те са най-вече, което значи, че там има придвижване, ново строителство и разгръщане. Това заяви за Plovdiv24.bg секретарят на община Пловдив.

Според националната статистика от преди години, Пловдив е най-предпочитан град за вътрешна миграция.

" Данните, които поддържаме в общината, са за население по сегашен и непрекъснат адрес. Изменението по тези две групи демонстрира фактически нарастване на популацията на град Пловдив “, означи Топчиева. 

При съпоставяне на данните от 2019 и 2023 година се вижда нарастване на популацията по непрекъснат адрес. Ако от края от 2019 година непрекъснато живеещите са били 382 282 души, то в края на 2023 година те са към този момент 385 736 лица, декларирали непрекъснат адрес и живеещи в Пловдив, уточни.

" Видимо градът е цялостен и пулсира всекидневно. Доказателство за това е трафикът и заетостта. Но все пак данните за популацията по непрекъснат и сегашен адрес не демонстрират фрапантно нарастване “, добави секретарят на общината.

По брой на популацията от края на 2023 година преди всичко е Район " Южен “ с 84 856 поданици. Район " Централен “, който до момента постоянно е държал състезание, минава на второ място с 81 924 поданици.

Район " Източен “ е на трето място с 60 766 поданици, на четвърто място е Район " Тракия “, петото място е за " Северен “ и на последно място е " Западен “ с 41 505 поданици.

Броят на закупените жилища обаче към момента не значи, че там има записано семейство. Но в случай че жителите не се записват, то няма по какъв начин в общината да има данни  за миграцията в града.

В общината няма и статистика за това какъв брой пловдивчани се връщат за непрекъснато от чужбина. Но такива случаи напоследък по никакъв начин не са малко. Това може да се откри по новозаписаните в учебните заведения българчета, чиито фамилии са се завърнали от чужбина.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР