Пловдив е на трето място в страната според резултатите от

...
</TD
>Пловдив е на трето място в страната според резултатите от
Коментари Харесай

Средната оценка от матурите по български тази година е 3,95

Пловдив е на трето място в страната съгласно резултатите от държавните зрелостни изпити по български език - междинният триумф е 52,40. Това ни подрежда на трето място, което се резервира от предходната година, съобщи, началникът на РУО - Пловдив.

На национално равнище резултатът е 3,95 по шестобалната система, предава Plovdiv24.bg . Тази година зрелостниците са с към 300 повече от предходната година и по тази причина резултатът е малко по-нисък.

По втория ДЗИ - профилирана подготовка резултатът 62,03 за Пловдив, като за страната е 62,11. 4,42 е междинна оценка по шестобалната система. МОН не е предоставило информация във връзка с скалата в районен аспект 

Средният триумф по предмети - по британски е ниво  В1.1 или 87.20,  за страната 88,75, съветски език е равнище В2.

С близо 2500 повече са и зрелостниците положили втория наложителен изпит по профилиращ предмет.

Философия и британски език са избрали надлежно 80,3% и 69% от учещите тези предмети като профилиращи, а информатика и химия и запазване на околната среда – единствено 4,2% и 1,8%.

Усредненият резултат от този изпит е 62,11 (съизмерим и малко по-висок от този в миналата година). Той дава отговор на оценка добър 4,48. По-високият триумф на втория изпит е предстоящ, като се има поради, че на първата матура се явяват всички приключили XII клас, а втората е по желание по профилиращ предмет и на нея отиват по-малко на брой и по-мотивирани зрелостници, считат специалистите.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР