Площадките за спорт на открито в пловдивския район Централен няма

...
</TD
>Площадките за спорт на открито в пловдивския район Централен няма
Коментари Харесай

Ще премахнат ли спортните площадките в центърa на Пловдив?

Площадките за спорт навън в пловдивския регион " Централен " няма да се отстраняват, подсигурява пред Plovdiv24.bg районният кмет. Повод за покачване на тематиката са опасенията на жители, че баскетболното игрище на ул. " Марин Дринов " 11 ще бъде отстранено. 

Ползването на оборудванията за открит спорт би трябвало да е регламентирано, с цел да не се основава напрежение с живущите в близките здания, счита Стаменов. Той счита, че в Наредбата за публичен ред и сигурност би трябвало да се плануват промени, съгласно които за спортните площадки се открива публично работно време. Ако се вкара ограничаване за прилагане до 21-22 ч., ще се обезпечи успокоение на жителите от една страна, а от друга - няма да се препятстват спортуващите.

Това от своя страна ще даде пълномощия на органите на реда - " Общинска полиция ", " Общинска защита " и Министерство на вътрешните работи да постановат наказания при нарушение на регламента. Корекцията на наредбата към този момент не е направена.

На територията на " Централен " има пет площадки за открит спорт в разнообразни микрорайони. Стаменов е безапелационен, че нито една от тях няма да бъде закрита.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР