Пейзажният фотограф Радослав Свирецов ще представи първата си самостоятелна изложба

...
</TD
>Пейзажният фотограф Радослав Свирецов ще представи първата си самостоятелна изложба
Коментари Харесай

Всяка снимка е случка в изложбата на Радослав Свирецов Въздух и земя

Пейзажният фотограф Радослав Свирецов ще показа първата си независима галерия в родния си Бургас. Експозицията събира 40 фотографии на познати и непознати кътчета от страната, снимани от разнообразни вероятности, и носи заглавието " Въздух и земя “.

Културната демонстрация е проведена от Национално съдружие фотографска академия " Янка Кюркчиева “ и е подкрепена по Фонд " Култура " на Община Бургас.

Откриването е на 17 ноември /четвъртък/ в зала " Ал. Г. Коджакафалията " на Културен център " Морско казино " от 18.00 часа.

" Радвам се, че реализирах фантазията си да показва галерия в Бургас. Като човек, роден на морето, напълно не върша изключение и то е първото нещо, което започнах да фотографирам, когато бях на 15 години. Всяка заран слизах до плажа и снимах нюансите и отраженията на слънцето във водата при изгрев. Имам хиляди фотоси на бургаския бряг. Сега обичаните ми местоположения са Солниците и рибарското населено място " Ченгене скеле ". В изложбата има отредено особено място на морската тема. ", показа 22-годишният Радослав Свирецов.

" Въздух и вода " демонстрира фотоси, снимани с фотоапарат и дрон. Те са селектирани в продължение на 2 години, а не дребна част от тях са награждавани на влиятелни интернационалните състезания в Мароко, Германия, Сърбия и Гърция.

Радослав добавя, че зимата е желан от него сезон за фотоси. Тогава доста познати пейзажи се преобразяват, стават мистични и доста ефектни, не липсва и адреналин, изключително по високите планински скатове, където бургазлията обича да се зарежда.

По време на изложбата публиката ще има опция да си закупи снимка както и два типа календари - настолен и стенен, които включват огромна част от фрагментите в изложбата.

Изложбата " Въздух и земя “ може да бъде забелязана до 30 ноември. Събитието е част от програмата на първото в Бургас посещение на фестивала " Европейски месец на фотографията “, който стартира през днешния ден, 16 ноември, с галерия " Избрано 2 " в Дружеството на бургаските художници от 16.00 до 18.00 часа.

Радослав Свирецов е роден в Бургас. Завършва ОУ " Антон Страшимиров ", след което става ученик на НЕГ " Гьоте “. Сега е студент в Университета по строителство, архитектура и геодезия в София. С снимка се занимава от 15-годишен, а от 16-годишен се изявява във фотосалони под егидата на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP). Печели няколко национални и интернационалните състезанието, а през 2022 година е разгласен за най-младия актьор на федерацията в България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР