Първата предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии започва

...
</TD
>Първата предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии започва
Коментари Харесай

УХТ приема документи на кандидат-студенти за първата предварителна сесия от 7 март

Първата предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии стартира на следващия ден, на 7 март 2023 година, когато започва приемът на документи. Заявления се подават на място в УХТ, в оторизираните бюра в страната или онлайн до 17 март в това число.

На 18-и са изпитите, които също се организират онлайн. Началото на изпита по Химия и запазване на околната среда е в 9 ч., а по Математика – в 11 ч. Продължителността е по един час и навръх 60-тата минута претендентите схващат по какъв начин са се показали и какви оценки са получили, съобщи проф. Георги Костов, функционален декан.

Той напомни, че кандидатстудентските изпити се провеждат за хората, които нямат оценка от Държавен зрелостен изпит или оценката от него не ги удовлетворява и се борят за по-добър резултат.

В УХТ и тази година ще се признават оценките от матурите за банкет във висшето учебно заведение, както и от Държавен изпит за придобиване на професионална подготовка, който се поставя в професионалните гимназии.

В тазгодишната кандидатстудентска акция (КСК 2023) вторият прелиминарен изпит е на 3 юни 2023 година Заявления за явяване на изпита се подават от 30 май до 2 юни.

Документи за кандидатстване и предпочитание за явяване на окончателния изпит се подават от 13 до 30 юни 2023 година на място в университета, в оторизираните бюра в страната или онлайн.

Изпитът е на 1 юли 2023 година, а първото класиране ще бъде оповестено на 4 юли 2023 година

Всички сполучливо положили предварителните изпити в УХТ би трябвало подадат своите документи и да посочат мечтаните специалности, за които желаят да бъдат класирани в в периодите на кандидатстване, сподели проф. Костов.

Още информация за реда и изискванията на приема в УХТ на: uft-plovdiv.bg/bakalavri/.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР