Парите, за които претендира строителната фирма Парсек груп за ремонта

...
</TD
>Парите, за които претендира строителната фирма Парсек груп за ремонта
Коментари Харесай

Протестиращи грабнаха служител на ВиК Пловдив

Парите, за които претендира строителната компания " Парсек груп " за ремонта на улица " Петър Стоев ", съставляват индексации и са за осъществяването на целия Южен обходен колектор. Той е с дължина 12 километра, а досега са изпълнени не повече от 2 километра. Всички актове за изпълнени строително-монтажни работи все още са разплатени на изпълнителя и той е задължен да продължи.

Индексациите са направени с анекс по решение на Министерски съвет и те ще бъдат изпълнени, само че тези средства би трябвало да дойдат отнякъде, с цел да бъдат разплатени. Това съобщи представителят на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов пред протестиращите жители през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Ремонтът би трябвало да бъде осъществен до кръстовището с улица " Михалаки Георгиев " и да бъде заустена тръба в тръба, с цел да няма изтичане на фекални води и миризми. Затварянето на самото кръстовище ще стане след позволение на общината. 

Възможно е " Петър Стоев " да бъде приключена изцяло да края на октомври. Целият водопровод към този момент е положен и отклоненията са превключени и единственото, което остава, е да бъде разкопан секторът до кръстовището и да бъде инсталирана още една от огромните тръби и да бъде заустена канализацията в нея. Оттам нататък са валяци, които да трамбоват насипа, и асфалтирането става за 2-3 дни, изясни Гълъбов. 

ВиК е сезирало РЗИ и всички контролни органи за протичащото се на обекта. Според Гълъбов, строителят съзнателно е зарязал обекта. 

Единственият въпрос, който интересува протестиращите жители, е по кое време ще бъде запълнена дупката, в която се изливат фекални води. Хората упорстват за съответни периоди, работни групи с график за осъществяване на обособените стадии, а когато не е изпълнен и строителят не може да обезпечи целия обект, да се подаде сигнал в прокуратурата. 

" Престанете да си трансферирате топката. Всички работим за единия самун и желаеме обикновени условия на живот " - гневни са кючукпарижани.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР