От днес стартира съпътстващата програма на фестивала “Франкофоли, който ще

...
</TD
>От днес стартира съпътстващата програма на фестивала “Франкофоли, който ще
Коментари Харесай

Чакат много хора на Гребната база в Пловдив за фестивала Франкофоли

От през днешния ден започва съпътстващата стратегия на фестивала “Франкофоли ", който ще се организира на 16 и 17 юни на Гребната база в Пловдив, заяви в изявление за предаването " Цветовете на Пловдив " на Радио " Фокус " Христина Спасова, шеф на фестивала.

" От през днешния ден - 12 юни се открива галерия на Държавния културен институт към Външно министерство и тя е във връзка 30 години откогато изобщо България е пълновръстен член на франкофонската общественост. И ще има показване на всички афиши на “Молиер ", които са много забавни. В 18,30 ч. ще бъде откриването в театъра в Пловдив, тъй че който има интерес, дано да заповяда. Изложбата ще бъде в Пловдив до септември месец, тъй че всеки се надявам да може да я види.

Цялата седмица в кино “Лъки " ще има френски филми. Доста забавни заглавия сме подготвили, тъй че хората да доближат и до киното.

Още една галерия се открива на 14 юни, по-късно е доста значимият ни модул, който в годините се разрасна и ние доста държим този модул да се организира в границите на “Франкофоли ", а точно просветителният ни модул. От всички френски гимназии в цяла България идват екипи деца, които дебатират напълно на френски език 2 дни. Наградата за тези деца е да участват на концертите. Не се отхвърляме от този модул, тъй като имаме вяра, че младото потомство би трябвало да се поддържа. Не можете да си визиите какъв брой интелигентни младежи идват и в тях ни е вярата ", уточни Спасова.

Тя описа още, че имат доста доброволци, които са се декларирали за фестивала. Те  ще работят на терен в самия град.

" Улицата на занаятите " също ще бъде отворена за всички гости.

" В Цар Симеоновата градина пък ще има ателиета за деца, в които ще се създава Айфеловата кула, ще се снимат с акордеони, с багети, тъй че ще бъде много забавно и ще има за всекиго по нещо.

Ще има и френска кухня, ще има и интернационална кухня, френски винари, несъмнено, без тях няма по какъв начин да премине един фестивал. Доста забавни неща, тъй че съм сигурна, че концепцията е целият град да стане фестивал и хората в действителност да усетят фестивалният дух ", добави Христина Спасова.

Тя още един път уточни кои реализатори гостуват на фестивала.

" На 16 юни започваме с група “Молец " нашето българско присъединяване, с цел да преминем към магнетичната Имани (Imany) и по-късно е Ел Пи (Лаура Перголизи), Елена Папаризу не инцидентно гостува в Пловдив. Всяка година постоянно на фестивала каним по една балканска звезда и тази година тя да е от прилежаща Гърция, с цел да приключим с френското дуо DJ Bon Entendeur (Ди Джей Бон Етандур), които са много нашумели във Франция и вършат съществени сетове във Франция.

Много се надявам българската аудитория да им се наслаждения напълно. За да преминем към идната фестивална вечер 17 юни започваме с етногрупата La Caravane Passe, по-късно е отново българско присъединяване Миро, Mattre Gims настава след Миро, La Gente de Zona, доста значимо е да кажа, че тази група за първи път идва в България и това е реге звук групата, която е спечелила шест латино грами награди и имат части с Джей Ло, с Марк Антъни, “Байландо " с Енрике Иглесиас е тяхна и дават обещание едно незабравимо шоу,много танци и доста занимания, с цел да приключим с небезизвестните DJ Shous ", описа Христина Спасова.

" Нашият фестивал е ориентиран към хора от 14 до 97 години. Казваме, че това е фестивал, който в действителност преплита и демонстрира най-хубавото от международната сцена и българската. Наистина е един културен разговор сред двете култури. Преди 3 години успяхме да договорим и българско присъединяване във френския фестивал “Ла Рошел ", за какво да не бъде и тази година.

Идеята е в действителност всички, които имат отношение към музиката, към фестивалната просвета, към насладата от това да си на няколко изпълнителя в една вечер, в действителност да поднесем на публиката, която ни е доста вярна в годините и се надявам и тази година да бъде по този начин, да се наслаждения напълно и да стартира от Пловдив своето фестивално лято ", добави Спасова.

В Благоевград на фестивала са участвали 45 000 индивида. В Пловдив, при положително време, също се чакат най-малко толкоз. Входът е с билет. 

" Самата Гребна база ще бъде доста забавно подредена с доста питейни заведения, с доста кътове за храна, със зони за отдих. Тъй като концертите стартират в 20 часа, ние отваряме вратите в 18 часа и до 3 часа през нощта ще има концерти, тъй че хората да имат опция за напитки и храна, и да се насладят, несъмнено, на всички концерти ", описа още Христина Спасова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР