Оптимистични резултати от превантивни изследвания в навечерието на Деня за

...
</TD
>Оптимистични резултати от превантивни изследвания в навечерието на Деня за
Коментари Харесай

Оптимистични данни от Пловдив в навечерието на Деня за борба с диабета

Оптимистични резултати от превантивни проучвания в навечерието на Деня за битка с диабета установяваха от Националната асоциация на децата и младежите с диабет. Не са регистрирани нови случаи на повишени стойности на кръвната захар по време на безвъзмездни измервания, осъществени от НАДМХД по време на " Медикус, Денто, Галения 2022 “ в Международен панаир Пловдив. В рамките на 3 дни са измерени близо 300 гости на профилирания конгрес. " За наша наслада процентът на хора, които за първи път мерят своята кръвна захар и са в нормите до 6 милимола на гладно, бе повече от добър. Не открихме нито един с висока кръвна захар. Тези, които към този момент са диагностицирани, имаха относително добър надзор “, съобщи ръководителят на НАДМХД Елисавета Котова. Според нея през последните години от ден на ден хора следват рекомендациите на диетолози и добре управляват равнищата на кръвна захар.

Според статистиката от хроничното заболяване страдат повече от 360 милиона души в света. Годишно към 7 милиона поданици на планетата се разболяват от диабет, от които 70 000 са деца. Прогнозите на Световната здравна организация са, че към 2030 година над 500 милиона души могат да бъдат наранени от диабет, по тази причина предлагат страните да организират предпазен надзор и осведомителни акции измежду подрастващите.

" Нашата задача е посредством предварителна защита да понижим случаите на актуалното заболяване. Благодарим на управлението и екипа на Международен панаир Пловдив, които споделят грижата за здравето на хората. И тази година срещнахме тяхната съпричастност и поддръжка в предварителната защита на болестта. По време на ревюто срещнахме хора с които се надяваме, че ще продължим положителни и сполучливи контакти. На всички желаем здраве и да не престават да управляват кръвната си захар “, уточни Елисавета Котова. Тя акцентира готовността на членовете на асоциацията да поддържат фамилиите на деца с диабет и да продължат да предизвикват акции за предварителна защита и осведоменост за новости в международен мащаб за по-добър надзор и живот без затруднения при хората с диабет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР