Опасно горещото време е предпоставка за възникването на горски и

...
</TD
>Опасно горещото време е предпоставка за възникването на горски и
Коментари Харесай

Висок индекс за опасност от пожари за Благоевград

Опасно горещото време е причина за възникването на горски и полски пожари, предизвестяват от Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, съобщи сътрудник на " Фокус “ . От там прецизират и, че за през днешния ден 19 юли /сряда/ показателят за пожароопасност демонстрира оптималната степен /червена/ и доста висока степен /оранжева/ за елементи от териториите на областите Велико Търново, Плевен, Русе, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград, което съчетано с предстоящите високи температури и оповестения " оранжев код “ за рисково горещо време е причина за възникването на горски и полски пожари.

" В последните няколко дни трайното повишение на среднодневните температури в страната води до доста засушаване, което съчетано и с интензивно извършващата се стопанска активност основават действителни предпоставки за възникването и развиването на многочислени и бързо разрастващи се пожари в реколтата, в пасищата, лесонепригодните площи и горския фонд.

По този мотив са дадени спомагателни инструкции до районните дирекции на пожарната за повишение готовността при пораждане на изключителни обстановки. За метеорологичната прогноза в областите с разгласен оранжев код са известени и шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи “, оповестяват от Областна администрация – Велико Търново.

Областният шеф инж. Георги Гугучков моли жителите на региона да бъдат деликатни.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР