Оказва се, че не само шофьорът има вина за инцидента,

...
</TD
>Оказва се, че не само шофьорът има вина за инцидента,
Коментари Харесай

Пълно безхаберие: Знаците на мястото, където загина 13-годишно дете, са обърнати обратно

Оказва се, че освен водачът има виновност за случая, при който почина 13-годишно момиче в Пловдив, пресичайки на пешеходна пътека с майка си. Вина има и някой различен. Защото и двата знака, от двете страни на пътя, които демонстрират, че там има пешеходна пътека, в действителност са обърнати назад на придвижването. И са сложени на метър след пешеходната пътека. Никой водач не би могъл да види, че на това място има пешеходна пътека и да понижи скоростта. Сензационно, само че факт!

Това стана ясно по време на митинга през днешния ден, на съдбовното мястото на " Брезовско шосе ". Показаха го протестиращите, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Живеещите наоколо споделиха, че двата знака са били обърнати след ремонта и никой не ги е оправил, откакто сектора е бил пуснат. Знакът пък за ограничаване на скоростта е подложен ниско долу на 15 м от земята, тъй че доста трудно може да се види. По никакъв метод водачите не могат да знаят и да видят, че там има пешеходна пътека и че трябва да понижат скоростта. Тази немарливост, меко казано, взе човешки живот.  

" Хората си карат кой както може, някои го смятат и за писта ", споделиха протестиращите. 

Те упорстват за пешеходен светофар там, тъй като се опасяват да пресичат.  Събират подписка, в която към този момент са се подписали 600 души. Подписката е стартирала на идващия ден след случая.

На 11 юли към 17.30 часа 13-годишно дете и майка му били ударени на пешеходната пътека на " Брезовско шосе ". Свидетели сигнализирали незабавно на тел. 112. Линейката дошла след 15 минути. Оцеляла единствено майката. Детето починало на място, описаха още очевидците.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР