ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност за двубоя

...
</TD
>ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност за двубоя
Коментари Харесай

ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност

ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив подхваща засилени ограничения за сигурност за дуела сред тимовете на ПФК “Ботев " – Пловдив и ПФК ЦСКА – София. Футболната среща ще се състои тази вечер от 18.45 часа на стадион " Христо Ботев “, а преди нея ще се състои и музикално мероприятие зад южната естрада на стадиона (Сектор Б).

В тази връзка управлението на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив е подхванало всички нужни ограничения за защита на публичния ред и застраховане на пътната сигурност. В защитата на мача са ангажирани чиновници от регионалната дирекция, Столична дирекция на вътрешните работи и Дирекция " Жандармерия “.

Осигурено е засилено наличие на патрулиращи екипи в зоната на спортното оборудване и на територията на града с  цел незабавна реакция при всеки сигнал за противообществени прояви и нарушавания. С оглед упованието за идването на към 2000 последователи на гостуващия тим, е основана организация за акомпанимент и паркинг за колите им: събирателен пункт – път II-56 – паркинг на разклона за село Войводиново; маршрут – път II-56 – бул. " Цариградско шосе “ – кръгово кръстовище на " Скобелева майка “ – ул. " Ягодовско шосе “ – ул. " Цар Симеон “ – ул. " Недялка Шилева “ – бул. " Освобождение “ – ул. " Димитър Ризов “, като на ул. " Димитър Ризов “ ще бъде самостоятелен паркинг за транспортните им средства.

Гостуващите почитатели ще се придвижват към стадион " Христо Ботев “ по ул. " Лев Толстой “ и ул. " Богомил “, където ще заемат местата си на трибуната, предопределена за тима посетител. 

На построените контролно-пропускателни пунктове в региона на стадион " Христо Ботев “ ще се правят щателни инспекции на всички гости. Униформените няма да позволяват лица без документ за самоличност; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещаване на спортни мероприятия; малолетни  без пълновръстен компаньон. 

При определяне на неразрешени предмети и движимости, притежателите им ще бъдат отвеждани и арестувани в полицейския арест. Поведението на публиката ще бъде снимано със специфични видеокамери и дрон, а в случаите на установени противообществени прояви (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) нарушителите ще бъдат глобени според Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия.

Съгласно заповеди на кмета на Община Пловдив в деня на срещата за времето от 16.00 до 22.00 часа се не разрешава продажбата на алкохол на територията на спортната зона. При нужда за същия период ще се стопира и придвижването на моторните транспортни средства в региона на стадион " Христо Ботев “ в следните прави:

бул. " Източен “ – от кръстовището с бул. “Княгиня М. Луиза “ до кръстовището с бул. “Санкт Петербург “;

ул. " Богомил “ – от кръстовището с бул. “Източен “, до кръстовището с ул. " Лев Толстой “;

ул. " Варшава “ – от кръстовището с ул. “Богомил “ до кръстовището с ул. " Славянска “;

ул. " Димитър Ризов “ и продължение ул. “Цветан Лазаров “ – от кръговото кръстовище с бул. “Освобождение “, до кръговото кръстовище с ул. " Лев Толстой “. 

Целта на всички  ограничения за сигурност, подхванати от управлението на ОДМВР – Пловдив, е футболната среща да се трансформира в един същински състезателен празник, без произшествия и неприятни страсти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР