Общинският превозвач Екобус вероятно ще има проблеми при навлизането в

...
</TD
>Общинският превозвач Екобус вероятно ще има проблеми при навлизането в
Коментари Харесай

Общинското дружество Екобус - в задънената улица на пловдивския градски транспорт

Общинският транспортьор " Екобус " евентуално ще има проблеми при навлизането в автобусния транспорт в града, предвижда шефът на сдружението Илко Търпов по време на полемика за Плана за устойчива градска подвижност, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

" Колкото и да е хубава частната самодейност, аз персонално допускам, че ще има проблеми с навлизането на този пазар. Това са потвърдили се компании, от 30 години  работят и няма да позволен елементарно различен транспортьор. Нямаме обща среща с превозвачите от основаването на " Екобус " до момента. Вероятно изпитваме съвместен боязън, въпреки че се познаваме. Мисля, че имаме потребност от подобен разговор " - показа Търпов. 

Необходима е задълбочена предварителна подготовка, не е задоволително единствено да се закупят електрически рейсове. 

" Необходими са електрически мощности до зарядните станции. В Пловдив би трябвало да вършим всичко отначало - терените са продадени, контактната мрежа е демонтирана, не можем да употребяваме даже подземната мрежа " – сподели шефът.

В града би трябвало да има 150 зарядни станции, с цел да се отговори на минималните условия, което слага общината пред комплицирана задача. 

" Можем да прекараме кабели, само че къде ще инсталираме тези зарядни станции? Което е огромен проблем. Търсят се благоприятни условия за преференции, които да ускорят инфраструктурата в тази посока " - добави Търпов.

Екодружеството приготвя предпроектните изследвания и за момента няма опция да се включи в отворените стратегии с европейско финансиране, защото те са ориентирани към дребните общини. Затова ще се наложи да се изчака отварянето на Плана за възобновяване и другите оперативни стратегии.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР