Община Пловдив трябва да инвестира в транспортни политики над 1

...
</TD
>Община Пловдив трябва да инвестира в транспортни политики над 1
Коментари Харесай

Пловдив трябва да инвестира в транспортни политики над 1 милиард лева през следващите 10 години, за да се справи с тежкия трафик

Община Пловдив би трябвало да влага в транспортни политики над 1 милиард лв. през идващите 10 години, с цел да се оправи с тежкия трафик в града. Това се предлага в Плана за устойчива градска подвижност, направен от ДЗЗД “Градска подвижност - Пловдив ". Той беше показан от ръководителя на екипа Тодор Анастасов и сътрудниците му Руска Бояджиева и Станислав Станев, предава Plovdiv24.bg .

Представянето беше проведено от заместник-кмета по превоз и шефа на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " за общинските съветници. В залата участваха едвам трима съветници - ръководителят, Таня Георгиева и. 

В проекта са изброени 103 плана за 1,2 милиарда лв., или по 124 милиона всяка година през идващото десетилетие, с цел да не се задъхва града и да се преодолеят тапите, разширение на веломрежата, неналичието тук-там за паркиране, стимулиране потреблението на публичния превоз. 

Експертите са уверени, че трафикът ще се разтовари от градската железница и разширението в първичния вид на Околовръстното шосе. Икономическата информация демонстрира, че за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе на територията на община Пловдив до 2027 година би трябвало да се влагат 43 милиона лв., а за ремонта и разширението на Околовръстния път - 325 милиона. 

Направено е социологическо изследване, съгласно което 53% не поддържат разширението на обсега на " синя зона ", 60% считат, че градският превоз е неточен и с непълен потенциал. 

В проекта се предлага развиване на превоз с електрически рейсове, създаване на буферни паркинги, разширение на веломрежата, покачване на пешеходните пътеки. Екипът на ДЗЗД “Градска подвижност - Пловдив " счита, че Пловдив би трябвало да се трансформира в смарт сити.

Повече гледайте в прикаченото видео

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР