Община Пловдив ще плати на археолозите парите, които им дължи

...
</TD
>Община Пловдив ще плати на археолозите парите, които им дължи
Коментари Харесай

Кметът успокои за Брезовско шосе

Община Пловдив ще заплати на археолозите парите, които им дължи за август и септември, сподели за Plovdiv24.bg кметът.

Както по-рано съобщихме, археолозите, които следят ремонта на " Брезовско шосе ", стопират работа, защото имат да получават към 50 000 лв.. Кметът научил от заместника си за казуса.

" Райчев ми заяви през вчерашния ден, че археолозите са споделили, че стопират работа. Кисьов (б.а. - шефът на Археологическия музей ) не ми се е обаждал. Да дойдат при мен в общината и да кажат, не да си приказваме през медиите " - изясни Димитров.

Ремонтът на " Брезовско шосе " е част от Интегрирания воден план на Пловдив и включва реорганизация на водопроводната и канализационната мрежи. Проектът се осъществя с европейско финансиране. Разходите за археологическите изследвания обаче не са планувани в него и се поемат от общинския бюджет. Общината заплаща и за престоя на техниката до момента в който археолозите работят на терена.

Изпълнението на плана е забавено и е допустимо да не се съблюдава срокът за привършване, който изтича в края на 2023 година Това значи, че съществува възможност Пловдив да върне на Европа 20 милиона лв.. 

Кметът напомни, че забавянето е поради външни фактори и по справедливи аргументи. Към момента не е ясно дали ще се наложи връщане на парите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР