Община Бургас ще кандидатства по Механизма за възстановяване и устойчивост

...
</TD
>Община Бургас ще кандидатства по Механизма за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай

Отлични новини дойдоха от Общинския съвет на Бургас

Община Бургас ще кандидатства по Механизма за възобновяване и резистентност за създаване на нови здания на учебни заведения. Решението за това беше взето по време на съвещанието на Общинския съвет, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Кандидатстването ще бъде по отношение на три обекта на територията на общината. Първият е за създаване на нов образователен корпус в двора на гимназия " Г. С. Раковски ", вторият – за пристройка и отчасти преустрояване на учебната постройка към ОУ " Христо Ботев “, както и  фотоволтаична електроцентрала, а третият – за създаване на ново учебно заведение в кв. " Крайморие ", което да бъде филиал на ОУ " Александър Георгиев – Коджакафалията “.

" Училището в " Крайморие " ще бъде за всички възпитаници от Бургас. Деца от " Меден рудник " или от друга част на града също могат да изберат това образователно заведение. То ще бъде с най-съвременните форми на образование. Имаме упоритостта да изградим там басейн и образователен морски клуб, защото то се намира  в непосредствена непосредственост до морето. Другите деца от града също ще могат да се възползват пълноценно от това. Имаме предпочитание там да създадем и условия за детски летни лагери, които да могат да посещават и възпитаници от вътрешността на страната ", изясни кметът. 

" Спомняте си, че допреди 10 години учениците от кв. " Крайморие " се превозваха до Славейковото учебно заведение в центъра, само че с разрастването на града базата там стана твръде дребна да одобри всички тях. От 20 години в Бургас няма закрито учебно заведение. Хубаво е дадем опция и на учениците от " Крайморие " да имат свое място, в което да получат своята просветителна степен ", уточни инж. Виолета Илиева, ръководител на Постоянната комисия по обучение към Общинския съвет. 

Предложението беше признато с цялостно болшинство от 43 гласа.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР