Община Благоевград спечели дело в Административен съд за финансова корекция

...
</TD
>Община Благоевград спечели дело в Административен съд за финансова корекция
Коментари Харесай

Административен съд отмени финансова корекция на МОСВ, Община Благоевград спечели дело за близо 400 000 лева

Община Благоевград завоюва дело в Административен съд за финансова промяна в размер на близо 400 000 лв. по плана за създаване на компостираща апаратура на новото хранилище за боклуци край благоевградското село Бучино. Това оповестиха от общината.

Припомняме, че Министерство на околната среда и водите наложи финансовата глоба по план, стартирал през 2018 година, с претекст, че при провеждането на публичната поръчка са открити нарушавания, отнасящи се до критериите за асортимент, приложени към участниците в процедурата.

След като прегледа делото всъщност съдът реши, че финансовата промяна, наложена от Управляващ орган на ОПОС по план с название " Изграждане на спомагателна инфраструктура /инсталация за авансово отнасяне на битови боклуци и компостираща апаратура за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци/ за развиване на районната система за ръководство на отпадъците на район, включващ общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево “, е неоснователна и незаконосъобразна.

Спестените близо 400 000 лв. ще се отразят позитивно на общинския бюджет и ще бъдат пренасочени за възстановяване на градската среда.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР