Областният управител проф. прие днес посланика на Швейцария Н. Пр.

...
</TD
>Областният управител проф. прие днес посланика на Швейцария Н. Пр.
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас прие посланика на Швейцария

Областният шеф проф. одобри през днешния ден посланика на Швейцария Н. Пр. Раймунд Фурер. Това е първо посещаване на дипломат Фурер в Бургас от встъпването му в служба през 2021 година

" През актуалната 2023 година България и Швейцария означават 117 година от установяването на дипломатическите връзки, което е явен знак, че двустранните връзки са обичайно другарски и положителни, характеризират се  с прям и прагматичен разговор. Швейцария е значим сътрудник на Европейски Съюз и на България “ – сподели регионалният шеф проф. Нейкова.

На срещата бяха разисквани тематики от съвместен интерес, положителното партньорство по линия на Европейски Съюз и Плана за развиване и настоящи събития от района. Областният шеф приветства съдействието сред двете страни, учредено на взаимно доверие, другарство и почитание и изрази убеденост, че връзките посред ни ще не престават да се задълбочават. 

Конфедерация Швейцария е перспективен търговско-икономически сътрудник с помощта на своята конкурентна стопанска система и развиването на нововъведенията. През последните години се следи активизиране на търговско-икономическите връзки, само че съществуват благоприятни условия за задълбочаване на капиталовото съдействие. Активен е и обменът в региона на образованието и науката. Това стана мотив регионалният шеф да предложи образуване на двустранен конгрес във връзка с науката, културно-историческото завещание, бизнеса и сигурността за генериране на общоевропейски политики в тези сфери.

Сред разискваните тематики бяха още отражението на военния спор в Украйна върху България, в частност област Бургас, както и провокациите пред идния летен сезон, инфраструктурни планове и др.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР