Над 20 граждани и експерти се изказаха по време на

...
</TD
>Над 20 граждани и експерти се изказаха по време на
Коментари Харесай

Пловдивчанка за пробива: Как деца и възрастни ще пресекат тази магистрала, за да отидат до реката?

Над 20 жители и специалисти се изрекоха по време на публичното разискване за пробива при Водната палата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Ето част от изявленията:

Ивайло Спасов: " На Пловдив му би трябвало още време, с цел да реши казуса с това кръстовище. По-интензивното придвижване ще докара до повишение на шума ".

Друг жител: " В това ли се показват ограниченията за възстановяване на атмосферния въздух? Къде са буферните паркинги, какво направихте за изчистване на града от коли? Има нарисувани дръвчета – къде ще ги сложите на 70 см тротоар? "

Александър Стайков: " Сдружение " Бизнесът за Пловдив " поддържа това решение ". 

Пепа Деведжиева: " Като цяло има проблем с трафика и той може да се реши посредством дотъкмяване на бул. " Северен ", мост на бул. " Копривщица " и да стартира да се ползва политика какъв брой ще се строи в нашия град. Например, в София има привиден план при строителство какъв брой ще се натовари инфраструктурата. Аз  съм срещу, там е Съдебната палата, има учебно заведение, цялата Съдебна палата са срещу, тъй като се натъкват на този проблем ".

Емилия Манолова: " Ние сме съответно застрашени от този пробив, поради близостта на нашите здания. Ще бъдат направени 8 кладенеца, ще източват вода по време на строителството, а след това – за противопожарна активност. Ще се събира вода, ще бъдат наранени устоите на моста. Как ще бъде пресечена тази автомагистрала от децата и възрастните хора, с цел да отидат до реката? Трафикът е север – юг, а не изток – запад. Не е ли по-добре да помислите за градския превоз, всеки да го употребява, тъй като в тези всички коли пътува по 1 човек. "

Маньо Манов, част от проектантският екип: " Ние сме над равнището на река Марица – това са геоложки изследвания, не геодезически. Съвременната технология на строителство и актуалните способи могат да създадат чудеса. В техническо отношение планът е обикновен. Няма кладенци и БД няма отношение, тъй като не е в обсега на реката. 

Олег Петров: Мой другар архитект, строил Водната палата, ми сподели, че основите й са в пясък. Защо, господин кмете, не започнете дълъг мост, от панаира чак до " Шести септември "?

жител: " Това колело откогато се е пръкнало е един абсцес в града и би трябвало да се реши този проблем. Заради ниската просвета на придвижване постоянно сме очевидци на движещите изток-запад не могат да преминат колелото, тъй като то е задушено от некадърни водачи, които не са решили дали могат да го преминат. Когато се освободи трафикът по " Марица ", придвижването по " Шести септември " ще се облекчи ".

Емил Янков, " Възраждане ": " Критиката ми е към цялостната визия за развиването на превоза в града. Този пробив е просрочен, обсъждаше се още при предходния кмет. Трябва да се направи повсеместен план за придвижването север - юг и изток - запад, а не на парче. Да не би на Сточна гара ситуацията да е доста розово? Смятам, че в случай че се прави пробив, би трябвало да остане кръговото с левите завои ".

, общински консултант и политик: " Днешното публично разискване е реалност с помощта на моето предложение на последното съвещание на Общински съвет. Ако приемем решение – ще похарчим 9 млн. лева и ще изместим задръстването със 100 метра към Чифте баня. Трябва да обследваме за какво макар задръстването, хората не престават да минават през панаирния мост, а не през по-малко натоварените - Герджика и УХТ. Аз съм срещу този пробив ".

Веселка Христамян, общински консултант: " Никой от дребните партии не си е разрешил да назовава кмета " кметче ".

Наблюдава се работа на парче, едвам замажат проблемите на Пловдив. От името на Демократична България предлагам да се спре плана, да се направи поръчка за изцяло транспортно проучване на Пловдив – повсеместен транспортен модел на Пловдив и по-късно да разясняваме методите за решение. Единият от тях са мостове, за разтоварване. В момента транспортната инфраструктура е в колапс. За качествена градска среда би трябвало да се мисли визионерски ".

Ижн. Кривошапкова: " Община Пловдив е поръчала транспортно изследване, качено е на уеб страницата на общината, от 84 страници е и съдържа разбори и рекомендации. Ние сме предложили разбор за прогноза за 2040 година. Трафикът се е нараснал с 53%, всеки ден 8000 нови автомобила се записват в общината. Ние сме изследвали цялата територия, предложили сме да се сътвори система на публичен превоз – ефикасна и комфортна за жителите система ".

Величка Пачеджиева: " Съюз на урбанистите е срещу реализирането на този план. "   

арх. Топалова: " Три пъти мери, веднъж режи. За този съответен обект – всяко предложение е със лични взаимни отстъпки. И двата плана се стремят да улеснят автомобилния трафик в сърцето на града. ".

Plovdiv24.bg излъчва онлайн публичното разискване.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР