На вчерашното заседание на Общински съвет Пловдив се прие предложението

...
</TD
>На вчерашното заседание на Общински съвет Пловдив се прие предложението
Коментари Харесай

Сметната палата и АДФИ влизат в община Пловдив за пълен финансов одит!

На вчерашното съвещание на Общински съвет Пловдив се одобри предлагането на групата на “Възраждане " за цялостен и самостоятелен финансов одит на предходното ръководство на Общината, в лицето на ГЕРБ, което ще бъде осъществено от Сметната палата и АДФИ.

Общинският консултант от “Възраждане ", Господин Апостолов отбрани аргументирано позицията, че обществото има правото да бъде осведомено за настоящото финансово положение на Общината, което е извънредно незадоволително и, което е разследване на досегашното ръководство.

В свое изявление от трибуната, Апостолов уточни, че в Бюджетна комисия е получено извънредно притеснително писмо, обвързвано с доплащането на суми за невъзстановени планове от Общината.

“Искам да изразя загрижеността си, по отношение на писмо и информация получени в Бюджетна комисия и най-много, по отношение на прозрачността на изразходваните средства от предходното ръководство и общинска администрация. От писмото излиза наяве, че сумите, които са доплащани за невъзстановени планове са извънредно огромни. Това е доста притеснително както за Общината, по този начин и за бюджета, ние би трябвало да имаме ясна визия, какви тъкмо финансови дейности е правило предходното ръководство, които са довели до ощетяване на общинския бюджет.

В тази връзка, апелирам да ни бъде даване информация за точната сума, която Общината доплаща за невъзстановени по планове суми ", съобщи Господин Апостолов от “Възраждане ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР