На тържествена церемония в Голяма зала на Доходното здание тази

...
</TD
>На тържествена церемония в Голяма зала на Доходното здание тази
Коментари Харесай

Кои са носителите на награда Русе и Млад творец за 2023 година?

На тържествена гала в Голяма зала на Доходното здание довечера бяха оповестени носителите на Награда " Русе “ и " Млад създател “ 2023. Със статуетките, дело на Георги Радулов, всяка година се удостояват създатели, дейци, креативен екипи и организации, работещи в областта на изкуството, културата, образованието и науката за забележителен принос и дейна активност за издигане престижа на Русе, оповестиха от пресцентъра на община Русе.

Отличията бяха връчени от кмета на Община Русе Пенчо Милков и ръководителя на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев.

В област " Култура и изкуство “ номинациите бяха в 3 категории. Призът в категория " Визуални изкуства “ получи Елена Великова за своята дейна креативна активност в региона на образните изкуства и като дълготраен шеф на Художествена изложба – Русе. Стелияна Димитрова-Хернани, диригент на хора на Държавна опера – Русе и на разбъркан хор " Дунавски звуци “, беше отличена в категория " Сценични изкуства “. В категорията " За извънреден принос и дългогодишна активност в региона на изкуството и културата “ маестро Емил Табаков получи премията за яркото си наличие на националната и международна музикална сцена и извънреден принос за развиването на Русе като водещ музикален център.

В Област " Образование и просвета “ имаше 4 номинации. В категория " Постижения в региона на предучилищно, начално и главно обучение “ премията получи Снежина Никова, шеф на Детска градина " Русалка “. За " Постижения в региона на гимназиалното и висшето обучение “ беше отличен проф. Велизар Павлов, декан на факултет " Природни науки и обучение “ в районно управление (на МВР) " Ангел Кънчев “. Наградата в категория " Изключителен принос в региона на образованието “ получи проф. доктор Владимир Хвърчилков от русенската Алма матер. За високите си професионално-педагогически качества и непрекъснатия блян за повишение качеството на просветителния развой педагогическият екип на ОУ " Васил Априлов “ беше награден в категория " За теоретичен и училищен екип “.

Тази година още веднъж бе връчена и Награда " Млад създател “ 2023 на името на актьорите Яна и Георги Стефанови. Отличието отиде при младия русенски цигулар Преслав Ламбев, ученик на Национално учебно заведение по изкуствата " Проф. Веселин Стоянов “.

В края на церемонията шефът на Регионална библиотека " Любен Каравелов “ Теодора Евтимова получи почетен плакет от кмета Пенчо Милков за своята сполучлива градителска активност в един от най-важните центрове в духовния и културен живот на града.

Водещ на събитието беше актрисата Кристиана Ценкова, а в нея се включиха Общинският духов оркестър с диригент маестро Димчо Рубчев, балетът на Държавна опера – Русе с живописен началник Весела Василева, ФТТ " Найден Киров “ с основен живописен началник Богдан Донев, Танцово студио " Фрийдъм “ с ръководители Анита и Александър Асенови, реализатори на НУИ " Проф. Веселин Стоянов “ и Балет " Импулс “ при Общинския юношески дом с ръководители Петя Бонева и Вероника Миланова.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР