На 19 февруари, неделя, Община Бургас организира тържествен ритуал, с

...
</TD
>На 19 февруари, неделя, Община Бургас организира тържествен ритуал, с
Коментари Харесай

150 години от гибелта на Левски ще бъдат отбелязани в Бургас

На 19 февруари, неделя, Община Бургас провежда церемониален обред, с който ще бъде отдадена респект към делото и подвига на Апостола. Той ще се организира от 11.30 часа при паметника на Васил Левски в Морската градина. Ритуалът ще стартира със заупокойна молитва и ще приключи с полагане на венци и цветя.

От 12.00 часа на същия ден в Културен център " Морско казино “, зала " Петя Дубарова “, ще бъде показан документалният исторически филм " 1872 ". Това е една от най-новите продукции, отдадени на Апостола. Филмът е основан от студенти на Софийския университет " Св. Климент Охридски “. Режисьори са Йордан Бойчев и Мина Христова, а сюжетът е дело на Мина Христова, Анна Чанкова, Делян Русев, Ива Янева и Ангел Златков. Прожекцията е с вход свободен. С начинания под мотото " По стъпките на Апостола “, БНР Бургас ще означи 150-тата годишнина от гибелта на Васил Левски. Сред тях са радио съревнование по история за възпитаници от 10 клас и конкурс за рисунка на тематика " Левски през моите очи “.

От 12 февруари до 5 март, всяка неделя от 10.00 часа, ще се излъчат 4 изключителни издания на предаването " Влез в час с БНР Бургас “, с водещ Георги Янакиев, в които ще се организира отборно съревнование по история за възпитаници от 10 клас от 4 бургаски учебни заведения: ППМГ " Акад. Никола Обрешков “, Професионална комерсиална гимназия Бургас, НЕГ " Гьоте “, ПГЧЕ " Васил Левски “. В журито се включени представители на РУО Бургас, РИМ Бургас, Държавен списък Бургас, БНР Бургас и преподаватели по история. Кулминацията ще бъде пред аудитория на 28 февруари 2023 година, от 18.00 часа, в залата на Културен дом НХК, където ще е финалът на радио надпреварата, награждаване на спечелилите в състезанието за рисунка и концерт, в който ще се изявят обичани бургаски гении.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР