Министърът на образованието и науката проф. ще отчете резултати от

...
</TD
>Министърът на образованието и науката проф. ще отчете резултати от
Коментари Харесай

Министърът на образованието и науката днес е в Пловдив

Министърът на образованието и науката проф. ще регистрира резултати от плановете, изпълнявани от МОН в границите на приключващия програмен интервал на Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък “. Той ще открие през днешния ден от 11:00 часа в СУ " Любен Каравелов “ в Пловдив конгрес отдаден на работата по европейските планове и постигнатите резултати.

Заедно с доклада на вложените средства в българските учебни заведения, обхванатите възпитаници и съответните резултати за просветителната система, ще бъдат показани и част от положителните образци по приключващите планове. Сред тях е историята на ученичка, съумяла да продължи отдалечено образованието си с обезпечените запаси от МОН.

Гимназист в дуално образование ще показа по какъв начин се осъществя в специалността, която е избрал. Представители на районните ръководства ще опишат за работата си по плановете, свързани с равния достъп до обучение, а някои от най-успешните учебни заведения ще показват положителни практики и новаторски решения в тяхната активност.

Във форума, проведен от МОН, ще вземат участие още заместник-министрите Наталия Митева и Мариета Георгиева, началници на районни ръководства на образованието, шефове, учители, възпитаници. Сред гостите ще бъдат и кметът на община Пловдив Костадин Димитров, регионалният шеф Илия Зюмбилев, представители на синдикалните и работодателски организации в областта на образованието и други

По-късно министър ще посети и Професионална гимназия по електротехника и електроника в Пловдив, която ще бъде един от центровете за върхови достижения. По време на визитата той ще прегледа ателиетата с изобретения на възпитаници в дуално образование и техните работодатели. Сред тях са роботизирана платформа за неинвазивно премерване на кислорода в кръвта и пулса, система за разделяне по цвят, програмиране на асемблиран велосипед и други В STEM залата на учебното заведение Евгени Данаилов, лауреат на олимпиада по ИТ, ще показа своя план, а в кабинета по химия възпитаници ще създадат " химичен коктейл “.

В рамките на визитата си в Пловдив министър Цоков ще награди учениците от Националния тим по хокей на трева от Special Olympics – Берлин 2023 година Деветима от тях завоюваха сребърни медали на олимпиадата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР