Малко след бедствието по Южното Черноморие, публикация на жена в

...
</TD
>Малко след бедствието по Южното Черноморие, публикация на жена в
Коментари Харесай

Полицай за бедствието по Черноморието: Първоначално водата беше малко над коляното, след минути - поне с метър повече

Малко след бедствието по Южното Черноморие, обява на жена в обществените мрежи беше споделена хиляди пъти. В нея тя описа за отношението на локален служител на реда и му благодари за оказаната помощ и стоицизма в часовете на приливната вълна. Впоследствие името на униформения стана известно – това е служител на реда Румен Колев.

" Може да се каже, че това е най-екстремното, което се е случвало в работата ми досега ", показа служител на реда Колев пред NOVA. В неговата фамилия има трима униформени – той, брачната половинка му и неговият брат. В деня на бедствието всички те са на терен.

" Сутринта организирахме естествената за деня оперативка. Имахме данни, че тук-там по пътищата се чака да прелеят дерета. Разпределиха ни по уязвимите места. С сътрудник бяхме ориентирани към Синеморец. На отиване пътят беше залят. И ни се наложи да престоим там към два часа. Имаше един автомобил, останал във водата. Успяхме да изведем безвредно водача. Той се притесняваше за транспортното си средство и трябваше да го успокоим. Беше излязъл от колата, само че се държеше за нея и се опитваше в суматохата да я избави. С сътрудника влязохме във водата, с цел да може да се държим един за различен. Имаше заплаха за живота ни, само че в подобен миг мислиш по какъв начин да окажеш помощ. Първоначално водата беше малко над коляното. След минути обаче беше най-малко с метър повече и заливаше целия автомобил, който не се виждаше ", описа той.

Полицаят е израснал в региона на Царево, лятото прекарвал на къмпинг " Арапя ". " Тогава беше същински къмпинг – незастроен. Всички се разхождаха свободно. На всеки му е мъчително да вижда Черноморието презастроено. Особено, когато приказваме за по-дивите места ", изясни Колев.

Че е станал сензация в обществените мрежи, служителят на реда схваща в деня след нещастието. " Изненадах се, само че и се почувствах доста добре. Защото в множеството случаи хората си мислят, че ние сме на пътя, с цел да стопираме коли и да глобяваме хората – това е дребна част от нашата работа. Ние се опитваме да оказваме помощ съвсем постоянно и да успокояваме. Няма нищо по-хубаво от това някой да ти бъде признателен ", показа служителят на реда.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР