Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм в Пловдив, в

...
</TD
>Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм в Пловдив, в
Коментари Харесай

Любозар Фратев за Вино и гурме в Пловдив: Няма лошо време за пиене на вино

Любозар Фратев, ръководител на Съвета по туризъм в Пловдив, в изявление за предаването " Цветовете на Пловдив " по Радио " Фокус "   за фестивала " Вино и гурме " през този уикенд. 

Разкажете какво да чакаме на празника “Вино и гурме " тази година?

Десетото издание на фестивала “Вино и гурме " ще се организира на 10, 11 и 12 май в 16 къщи, музеи, галерии в Стария град с 55 участника, от които 43 винопроизводители и 12 производители на храни, осем нови участника ще има. За втора поредна година усилваме продължителността на фестивала от 2 на 3 дни, защото ползата към него е доста огромен, знаете от годините, та по тази причина прави и този празник 10-годишния. 

Освен тези нови участници от следващата година, тази година в дефиле на “Вино и гурме " новото ще бъде, че Дионисиевото шествие, дефилето, което потегля от общината, този път няма да спре пред църквата “Света Богородица ", а ще продължи до центъра на Стария град, там на площада пред църквата “Свети Свети Константин и Елена " и там в 14.00 часа ще открият уредниците и ще дадат старт на дегустацията. 

Дегустациите ще стартират от 14.00 до 19.00 ч. първия ден, в събота от 11.00 ч. до 19.00 ч. вечерта, а в неделя до 18.00 часа. По традиция ще се раздадат награди от дегустационно жури за най-хубавата композиция вино - храна ще бъдат връчени в събота вечерта на първенците на двойките винари и производители на храни.

Освен това, както постоянно си имаме огромно жури, това са посетителите, които ще могат по Интернет да гласоподават за техните любимци, те също ще получат награди бутилка вино, които ще бъдат изтеглени на церемония вечерта в събота. 5% от облагите на фестивала, това е една традиция, която създадохме от години ще бъде ориентирана за стипендии на студенти и възпитаници, които учат туризъм в пловдивските образователни заведения, това са ВУЗ-те и учебните заведения по туризъм.

Официалната стратегия стартира от петък фестивалната стратегия и ще има най-различни събития. Бих отбелязал Бистришките баби и техните внучки, които в събота, в къщата “Иван Черноземски " ще изнесат своя рецитал, литературно соаре ще има също по този начин в събота.  



Партньори са ви още веднъж учебните заведения по туризъм, нали по този начин?  

Да, сътрудник ни е Университетът по хранителни технологии и Стария град, включват се и всички пловдивски музеи, несъмнено “Старинен Пловдив " преди всичко, на чиято територия ще се състоят нещата. Ще има арт работилница в Природонаучния музей, ще има показване на книга в къщата “Иван Черноземски ", доста събития ще създадат този празник впечатляващ.

Някакви изненади, супер изненади за посетителите ще има ли? Как те могат да посетят фестивала, по какъв начин могат да дойдат и да станат участници във фестивала?

Дегустациите стават както постоянно с жетони. Жетони могат да се закупят авансово по Grabo със съответните там отстъпки, а също пред всяка локация ще имаме публично брандирани осведомителни щандове, където с изключение на жетони, могат да се закупят комплекти с брандирани чаши със специфичен чашодържач “Свободни ръце " и брандирани торби за вино, тъй като доста от феновете си закупуват вино, употребяват случая от виновността, които им харесват да си ги отнесат у дома.

Но защото е юбилейно това издание, може би нещо по-специално сте подготвили този път?

Специалното това е, че отбор “Тракия " ще спре не на 3, а на 4 места в Стария град, девическата групировка “Евмолпея " трите дни ще обикаля по къщите и ще основава положително въодушевление. тази година сме вкарали доста модерни технологии, както споделих, че цифровата анкета за обичано бяло, алено вино ще бъде с QR код. Картата, с която могат да се ориентират посетителите също, с QR код ще бъде по брошурите, а могат от Интернет да я смъкват, с цел да се ориентират по-лесно. Вкарали сме всички вероятни нови технологии, несъмнено и изкуственият разсъдък ни е подготвил едно отлично брандиране на всички материали за събитието.

Прекрасно, нормално е огромен ползата към това събитие, всяка година. И чужденци има доста, нали по този начин, идват и гости от страната?  

Ние чакаме групи главно от Европа, които туроператорите към този момент от години приготвят, защото нашите събития са обичайни. Знае се, че “Вино и гурме " е постоянно във втория уикенд на месец май, “Дефиле на младото вино " - в третия уикенд на месец ноември, тъй че това дава опция на туроператорите да си провеждат групите задоволително в точния момент. 

Добре, и времето ще е хубаво допускам, най-малко такива са прогнозите.  

Времето постоянно, да, поръчали сме допустимо най-хубавото време, а и както е споделил народът “Няма неприятно време за пиянство на вино ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР