Липсва дългосрочна стратегия в сферата на демографията. Днес започваме този

...
</TD
>Липсва дългосрочна стратегия в сферата на демографията. Днес започваме този
Коментари Харесай

Асланов: Не съм толкова наивен да вярвам, че експертите по демография ще бъдат чути

Липсва дълготрайна тактика в областта на демографията. Днес започваме този диалог, само че не съм толкоз доверчив, че да имам вяра, че елитният отряд от специалисти ще бъде чут.  Такава позиция изрази за " Фокус " социологът и член на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ) Юрий Асланов, обобщавайки в резюме изводите от форума " Демографската рецесия – аргументи, фактори, динамичност ".

" Демографска обстановка в България е толкоз тежка, толкоз проблематична, че изисква на радикални, може би и даже крайни ограничения. И това би трябвало да се схваща от политиците, че този въпрос е в техните ръце. Но той изисква първо схващане за дълбочината на тематиката, второто, някаква форма на национално единодушие, без която не може да мине ", сподели Асланов.

По думите му, всяка нова власт, всяко ново държавно управление сякаш стартира, анулира предходни, освен това не постоянно несполучливи ограничения, даже анулира сполучливи подхванати ограничения, с цел да стартира своята политика от нула.

" Ето това ни липсва: някаква дълготрайна тактика по въпроса и резистентност на политиката във времето, без значение кой ще ръководи страната и кой ще бъде в съпротива. Днес почваме този диалог. Дали този първокласен специалист отряд, който беше събран тук, ще бъде чут, дали мненията на тези общо взето качествени специалисти ще има значение, аз това не знам, не съм толкоз доверчив, че да имам вяра в това ", показа Асланов.

Той е безапелационен, че време за губене няма и времето за решение е през днешния ден, в този момент и незабавно: " Това е тематика, която е крайъгълен камък и може да бъде обединителна ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР