Кметът на Пловдив днес изненадващо е посетил един от най-чаканите

...
</TD
>Кметът на Пловдив днес изненадващо е посетил един от най-чаканите
Коментари Харесай

За един от най-важните обекти на града кметът по-лаконичен от всякога

Кметът на Пловдив през днешния ден изненадващо е посетил един от най-чаканите от пловдивчани обекти, а точно - построяването на пробива " Модър-Царевец ", видя Plovdiv24.bg .

От извънредно сбитата информация, поместена във фейсбук страницата му разбираме следното:

" Заедно със заместника ми по строителството, надзора и представители на компанията реализатор и ВиК инспектирахме пробива " Модър-Царевец ". Ще стартираме работа по ул. " Царевец " едвам откакто бъде приключен и бул. " Хаджи Димитър ". "

Първо, това е извънредно незадоволителна информация, която кметът и неговият екип дават за напредъка, в случай че изобщо има подобен на обекта, както и средствата, които са изразходени досега, самото строителство на какъв стадий е, какво още следва и това какъв брой време ще отнеме. Дори и информацията към този момент да е казвана, не е неприятно да се напомни на пловдивчани, които не са длъжни да знаят това, а въпреки всичко е значително.

Второ, това е един от най-важните планове от десетилетия за града, който би решил един от най-належащите проблеми предвид на транспортната връзка сред регионите " Западен " и " Южен ". Темата е злободневна и или би трябвало да се напише всичко в детайли, или изобщо да не се написа, тъй като това е несериозно за кмета на втория по величина град.

В тези две фрази няма и съответни ориентировъчни дати по кое време пловдивчани ще могат да се възползват от новите пътни артерии в региона.

В предварителните проекти на Община Пловдив бул. " Хаджи Димитър " би трябвало да бъде приключен на 31 декември 2023 година, откакто обектът започва на 22 август 2022 година.

Това значи, че в края на годината тъгите на водачи и живущи няма да спрат, дори ще стартират нови.

Plovdiv24.bg  се свърза с изпълят на обекта Цанко Драгиев, който съобщи: " До на никое място не сме стигнали, нямам какво да работим там, защото изчакваме сътрудниците от ВиК да свършат с водопровода и канализацията, с цел да продължим. "

По думите на строителя периодите за обекта зависят от това по кое време ще бъдат направени ВиК връзките и включванията на ул. " Царевец " до бул. " Хаджи Димитър ", с цел да продължат работата по пробива.

Според инж. Антон Гълъбов от ВиК забавянето е поради проблем с доставките на оборудванията и изрази вяра в границите на месеца това да се преодолее.

Plovdiv24.bg ревизира информацията, оповестена в уеб страницата на Община Пловдив, на която обаче не може да се има вяра, защото съгласно нея ремонтът на ул. " Даме Груев " да вземем за пример е трябвало да бъде приключен на 31 декември 2022 година, там попада още и пробивът до Водната палата. Така че формалният източник на информация на администрацията не е напълно меродавен.

Поне по фотосите, които в този момент се виждат от фейсбук страницата на кмета няма кой знае какъв прогрес на обекта.

Очакваме след нашата публикация кметът и администрацията му да изпратят съответна информация за стадиите на строителство на " Модър-Царевец ". Все отново всичко по.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР