Жителите и гости на град Пловдив ще станат свидетели на

...
</TD
>Жителите и гости на град Пловдив ще станат свидетели на
Коментари Харесай

Пловдивчани ще станат свидетели на едно уникално по рода си събитие

Жителите и посетители на град Пловдив ще станат очевидци на едно неповторимо по рода си събитие на сцената на Античен спектакъл в Пловдив - " Harmonature: В Хармония с природата на Нусантара ".

В този необикновен музикален концерт-спектакъл от 21:00 часа на 08.06 на античната сцена, публиката ще открие освен хубостта и разнообразието на индонезийската просвета, само че и ще се запознае с амбициозната визия на новата столица на Индонезия.

Източен Калимантан - повърхност от 256 000 хектара ще се трансформира във впечатляващ град, който ще бъде стратегически и географски център на страната. Тази нова столица ще се издигне като иновационен и резистентен център, който ще оживи капацитета на Индонезия в актуалния свят. В рамките на събитието " Harmonature ", посредством 3D мапинг прожекция върху античните руини на Античния спектакъл, ще бъде визуализирано по какъв начин новата столица се трансформира в резистентен горски град, който пресича модерното с античната история. Посетителите ще имат опция да научат за бъдещето на Индонезия и за трансформацията на индонезийския метод на мислене и блян към модерност.

Ден преди дълго чакания концерт-спектакъл " Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара " на сцената на Античния спектакъл се състоя публична конференция с присъединяване на Негово Превъзходителство господин Сандиага Уно, министър на туризма на Република Индонезия, Н.Пр. господин Иуан Богананта, Посланик на Република Индонезия в България, заместник- кметът по просвета, археология и туризъм на Община Пловдив Пламен Панов и младата, надарена изпълнителка Петя Панева - победителка в " Гласът на България ". Заедно, пред пловдивските медии, те показаха значимостта, ролята и мястото на културните събития за привличане на туристи в района.

Заместник-кметът Пламен Панов приветства високите посетители и артистите с добре пристигнали в най-стария жив град в Европа, първият български град – Европейска столица на културата, разгласен за " Най-добра европейска дестинация “ за миналата 2022 година

" Този театър ще зарадва доста пловдивчани, а едно такова огромно събитие ще спомогне за усилването на връзките сред нашите страни. Сигурен съм, че доста хора след утрешния концерт - театър ще бъдат инспирирани да посетят Индонезия. Вярвам, че и в бъдеще ще имаме още доста забавни и впечатляващи общи начинания “, акцентира заместник-кметът Пламен Панов в приветствените си думи.

" Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара " е резултат от едногодишна подготовка и съдействие сред надарени актьори и  Посолството на Индонезия в София.

Организаторите на концерт-спектакъла от посолството на Индонезия споделиха, че " Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара " се смята за културно събитие от национално значение за Индонезия. Събитието ще показва едно удивително комбиниране от музика, танци и образни резултати, които ще пренесат публиката в вълшебен свят на природата.

Посолството на Индонезия и всички участници са работили старателно, с цел да основат незабравимо преживяване, сплотяващо музика, танци, образни изложения и мода. Етноркестърът под управлението на известния индонезийски диригент Еруин Гутауа ще показа индонезийска музика и принадлежности. Петя Панева, българска фолклорна певица и победителка в " Гласът на България ", ще съчетае българските и индонезийските музикални обичаи, представяйки неповторимо и разнообразно звучене. Заедно с певицата Уоро Мустико, ще изпълнят и дуетна ария.

Очарователните рози на Архипелага, единствената индонезийска танцова група в България, и Нимфите, индонезийската танцова група в Сърбия, ще изпълнят индонезийски обичайни танци, които ще зашеметят публиката със своята грациозност и изисканост. В допълнение към богатата музикална стратегия, посетителите ще имат опция да се насладят на фешън ревюта на Sejauh Mata Memandang - известна индонезийска марка за текстил и начин на живот с устойчиви материи.

По-рано денем през днешния ден, министърът на туризма на Република Индонезия, Негово Превъзходителство господин Сандиага Уно, който е на еднодневно посещаване в България, организира работна среща с министъра на туризма на България, госпожа Зарица Динкова, като това е първата ѝ интернационална среща на високо ниво в качеството и на министър на туризма, единствено ден след встъпването ѝ в служба.

Двете страни разискаха съответни способи за задълбочаване на двустранните връзки сред Индонезия и България, изключително в региона на туризма, и поеха ангажимент да възобновят Меморандума за съгласие в региона на туризма сред Индонезия и България от 2014 година

Посещението на Министър Уно е удостоверение за уговорката на държавното управление на Индонезия към развиването на туризма и културните обменни стратегии сред двете страни. Присъствието на министъра през днешния ден в Пловдив бе и знак за неговата поддръжка към дипломат Богананта и екипа му за концерта " Harmonature ".  Индонезийският министър се причисли към подготовките на етноркестъра и поздрави сърдечно участниците.

От своя страна, уредниците показаха своята дълбока признателност към Министъра на туризма на Република Индонезия за неговата поддръжка и присъединяване в събитието и подчертаха, че наличието му ще способства за високото равнище на събитието и ще спомогне за още по-тясното съдействие сред двата народа. Събитието " Harmonature: В Хармония с природата на Нусантара " дава обещание да бъде едно незабравимо прекарване, което ще сплоти културите и хората от разнообразни елементи на света.

Концерт-спектакъл " Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара " се реализира с поддръжката на община Пловдив и е с ВХОД СВОБОДЕН..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР