Жители на район Централен изпратиха сигнал до редакцията на Plovdiv24.bg, свързан

...
</TD
>Жители на район Централен изпратиха сигнал до редакцията на Plovdiv24.bg, свързан
Коментари Харесай

Пловдивчанин за паркоместата в Центъра: За банката може, за нас не

Жители на регион " Централен " изпратиха сигнал до редакцията на Plovdiv24.bg,  обвързван с невъзможността им да наемат платено парко място пред блока, където живеят. Въпреки многократните им опити и предпочитание на тях им е казвано, че за тази улица не са планувани места за паркиране.

От друга старана Оперативна програма " Паркиране и репатриране " неотдавна са начертали 4 паркоместа, които ще бъдат употребявани от банка наоколо и отсам идва въпроса, който жителите задават - за какво за едни може, а за други не.

" На 9.10.23 година пред входа на блока ни на бул. " Княгиня Мария Луиза " 26 служители на Оперативна програма " Паркиране и репатриране " начертаха 4 броя паркоместа.

Попитах ги: " За кого са "? Отговорът беше, че са за банка ОББ, която е на булеварда.

През минали години аз, като някогашен домоуправител и мой съседи неведнъж сме питали дали можем да си наемем платени парко места?! Отговорът, който получавахме беше, че не е планувано за нашата улица! От това разбирам, че за живущите в блока не може, само че за банката, която е юридическо лице (240 лева на паркомясто може). 

Проблемът с паркирането на улицата ни е голям, само че ние нямаме глас, като жители.

Обръщам се към Вашата редакция и се апелирам за публичност, какви работи се случват в регион " Централен ". Благодаря ви и се надявам да получим помощ от Вашия екип! "

Свързахме с Районната администрация на " Централен ", с цел да ги попитаме по отношение на обстановката. 

" Районните администрации имат опция да оперират с подобен вид неща по разпоредба, когато земята е частна общинска благосъстоятелност. Когато обаче земята е обществена общинска благосъстоятелност, т.е, улична регулация, пълномощията са само при Оперативна програма " Паркиране и репетиране " и заместител кмета по превоз. ", дадоха отговор от там.

От там са осведомени с проблема и споделиха, че неведнъж са имали диалози с живущите в региона, че районната администрация няма пълномощия да отдава места на улицата.

За съответните отдадени места, като длъжностен абонамент са към Община Пловдив. Районната администрация схваща за тях, откакто бъдат отдадени, те не имат предварителна информация и тези дейности не се съгласуват с тях.

" В този вид зони, където е проблем паркирането, Община Пловдив и отрасловите заместник-кметове, както и шефове на предприятия би трябвало да оглеждат дали е допустимо отдаването и дали това няма да сътвори доста огромен проблем, тъй като местата за паркиране за извънредно малко. ", допълниха те.

След отговора на районна администрация се свързахме и с шефа на Оперативна програма " Паркиране и репатриране " Ненчо Калакунов, с цел да ни каже каква е гледната точна от страна на институцията, основала местата.

Той посочи, че упоменатите паркоместа са на улица " Гео Милев ", която е успоредна на ул. " Княгиня Мария Луиза " и тя не е " Синя зона ".

" Ползваелите от банката са кандидатствали съответно и комисията е решила на тях да даде тези паркоместа. Те са в джоб, улицата е еднопосочна и няма проблем да се дадат. ",каза той пред Plovdiv24.bg.

Калакунов показа, че не си спомня случай, когато юридическо лице е поискало паркомясто и не му е било обещано.

Той добави, че живущите от блока, които са физически лица, не отговорят на условията и по тази причина на тях не могат да се дадат места за паркиране.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР