Групите на ГЕРБ и ПП-ДБ в Общинския съвет на Пловдив

...
</TD
>Групите на ГЕРБ и ПП-ДБ в Общинския съвет на Пловдив
Коментари Харесай

Костадин Димитров поема управлението на Пловдив на Архангеловден

Групите на ГЕРБ и ПП-ДБ в Общинския съвет на Пловдив ще претърпят лека смяна. Причината е изборът на за кмет на Пловдив и Венцислава Любенова за кмет на регион " Северен ", предава Plovdiv24.bg .

На мястото на Димитров в локалния парламент влиза Гошо Къчков, който към този момент е бил общински консултант в предишен мандат. Тодор Токов става консултант на мястото на Любенова. Общинската изборна комисия към този момент издаде решения за рокадите.

По-рано ОИК заличи като общински съветници и Емил Янков от " Възраждане ", които се отхвърлиха, защото са настоящи народни представители. На тяхно място влизат идващите в листата на партията Симеон Петров и Иван Пенков. 

Новите общински съветници, кмет на огромна община и районни кметове ще се закълнат точно на Архангеловден - 8 ноември, да работят за благосъстоянието на града в идващите четири години. 

Тържествената сесия, свикана от регионалния шеф, ще се организира в зала " Съединение " на Регионалния исторически музей и ще стартира в 9:30 ч. . На тази първа сесия би трябвало да се избере ръководител и заместник-председатели на Общинския съвет. 

Още същия ден кметовете ще встъпят в служба. Очаква се в огромна община да има специфична гала за предаване на атрибутите на властта от кмета на кмета. В районните администрация също се приготвят сходни ритуали.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР