Групата на ГЕРБ внесе предложение в Общинският съвет, в което

...
</TD
>Групата на ГЕРБ внесе предложение в Общинският съвет, в което
Коментари Харесай

Искат пари за ремонта на Хуманитарната гимназия

Групата на ГЕРБ внесе предложение в Общинският съвет, в което упорства локалният парламент на Пловдив да даде единодушие да се обезпечат средства в размер на 2 400 000 лева с включително Данък добавена стойност за финансиране на действия на обект " Основен ремонт, консервация и реституция, използване на ограничения за енергийна успеваемост и благоустрояване на дворното пространство на Хуманитарна гимназия " Св. Св. Кирил и Методий " - гр. Пловдив ". Това заяви ръководителят на групата Йордан Илиев, който през днешния ден дружно с кмета на регион " Централен " Георги Стаменов и общински съветници от ГЕРБ посети обекта.

В момента, след извършена открита процедура по Закон за обществените поръчки, има определен реализатор и подписан контракт с " ВДХ " АД с отчасти обезпечено финансиране.

Средствата са нужни за повсеместен ремонт на покрива на постройката, замяна на дограма и реституция на фасадата и за цялостното довеждане докрай на строително-монтажните работи по постройката, която е оповестена като недвижима културна полезност с категория " национално значение ", научна област " историческа- архитектурно-строителна НКЦ ".

Администрацията на " Централен ", отпред с районния кмет Георги Стаменов, изготвя възлагателни писма, с които ще бъдат предоставени СМР, съгласно КСС по процедурата.

По проект цялостният ремонт ще трае две години, ще се работи единствено по време на лятната почивка, като задачата е да не се основава напрежение измежду учениците (около 2000 деца) и родители. По този метод фирмата-изпълнител ще приключи предоставените действия в границите на настоящата лятна почивка.

Следва да се има поради събитието, че реализацията на утвърждения план и изгодата от вложените средства е освен от възобновяване на индивидуален монумент на културата с национално значение, а и обезпечаването на подобаваща образователна среда, съобразена със актуалните нормативни условия в едно от най-големите и елитни образователни заведения на град Пловдив, акцентират общинските съветници от ГЕРБ.

Припомням, че напролет на 2019 година след диалози с учебните управления и родители по предложение на ГЕРБ бяха трансферирани на Хуманитарната гимназия " Св. Св. Кирил и Методий “ и ОУ " Княз Александър I “ 100 хиляди лв. за правенето на план за ремонт на постройката, в която се обитават двете образователни заведения.

Година по-рано бяха отпуснати средства за поправки в постройката, както и за обновяването на емблематичната актова зала на ХГ " Св. Св. Кирил и Методий ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР