Грандиозен проблем с пловдивската улица Петър Стоев в район Южен

...
</TD
>Грандиозен проблем с пловдивската улица Петър Стоев в район Южен
Коментари Харесай

Нов огромен проблем в Кючука, търпението на хората се изчерпва

Грандиозен проблем с пловдивската улица " Петър Стоев " в регион " Южен " изнерви до краен лимит живущите там, които са подготвени и на митинг. Пътната права от месеци е разкопана за замяна на водопровода и канализацията, новите тръби са поставени, само че не са заровени. Смрадта от фекалии е непоносима, а жителите настояват, че от много дълго време не са виждали служащи на обекта, предава Plovdiv24.bg .

Строителите настояват, че ВиК - Пловдив им дължи 10 милиона лв. и по тази причина са спрели работата. Ремонтът на " Петър Стоев " е част от огромния план на ВиК за създаване на  Южния обходен колектор на стойност 100 милиона лв.. Обектът се извършва от ДЗЗД " Еко план Пловдив ". В консорциума участват  " Интерхолд ", " ТЕС кънстракшън груп " (по настоящем " Парсек билд " ) и " ВиК Инфраструктурно планиране ". 

" Вината не може да се трансферира на ВиК. Парите, които ние би трябвало да платим, са преведени и разплащането от наша страна е регулярно и по график. Голяма част от тези 10 милиона съставляват индексации, които се разплащат по различен ред - след утвърждение от Управляващия орган, защото планът се осъществя с европейски средства. Издаден е документ за индексациите и откакто се преведе, строителят ще си получи парите.

Самият трансфер се реализира през холдинг ВиК, ние ги получаваме и по-късно се изплащат на консорциума " - разяснява финансовата обстановка представителят на ВиК - Пловдив инж. Антон Гълъбов. Уточни, че точно по тази причина по контракт изпълнителят е получил задатък в размер на 30% от цената.

Фирмата е зарязала обекта и се изливат фекални води, което е неприемливо. Ако счита да стопира работа, това би трябвало да стане по съответния ред - след инспекция на място от комисия с присъединяване на представители на надзора, възложителя и изпълнителя. След това се издава така наречен акт 10, само че улицата би трябвало да действа, добави Гълъбов. 

Ремонтът на " Петър Стоев " би трябвало да завърши доникъде на 2024 година, само че може да се излезе от графика, в случай че не се работи на обекта. " Има стадии на осъществяване. Строителят държеше да се разкопае до кръстовището с ул. " Михалаки Георгиев " и сега са останали към 20-30 метра. След това да се затвори самото кръстовище ", посочи Гълъбов. 

Самият Южен обходен колектор е с обща дължина 12 километра. Трасето стартира от " Пещерско шосе " и стига до Пречиствателната станция на " Ягодовско шосе ". Работи се по едно и също време на няколко места - на бул. " Александър Стамболийски, на улица " Петър Стоев " и по дължината на пробива " Модър - Царевец ". Крайната дата за довеждане докрай на целия обект е 12 март 2024 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР