Фестивалът Сцена на кръстопът ще проведе за 27 пореден път

...
</TD
>Фестивалът Сцена на кръстопът ще проведе за 27 пореден път
Коментари Харесай

Започва Сцена на кръстопът

Фестивалът " Сцена на кръстопът " ще организира за 27 следващ път на сцената на Драматичен спектакъл Пловдив от 10 до 21 септември, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

По-рано през днешния ден се организира формалната конференция, на която уредниците описаха повече за програмата. На нея участваха заместник-кметът, шефът на театъра Сюзанна Василевска, фестивалният продуцент Ирен Чанкова, драматургът Алексанъдър Секулов и режисьорите на няколко от премиерните заглавия на Пловдивския спектакъл.

" Когато стартира " Сцена на кръстопът ", се усещам като част от гръцката делегация. Всички от вас сте гледали откриването на Олимпийските игри и виждате, че първите, които дефилират са гръцката делегация. Нищо, няма да бъде същото, в случай че няма " Сцена на кръстопът ", сподели Панов. 

От своя страна Ирен Чанкова подчертава върху присъединяване на натрупа от различен континент, а точно Египет и разкри, че към този момент работят за идващото издание на фестивала през 2024 година.

Откриващото зрелище на фестивала тази година ще бъде поверено на класа на проф. Маргарита Младенова. 

" Само по този начин можем да им даден криле. Само по този начин можем да ги окуражим и да им покажем от вътрешната страна един развой. Ако НАТФИЗ е била утробата, то театърът е родилният дом ", разяснява драматургът Александър Секулов.

За в бъдеще колаборацията и подкрепата между НАТФИЗ и Драматичния спектакъл ще продължи.

" Ние си избрахме Пловдив, където театърът е жив, където градът обича своя спектакъл, където публиката има усет ", показа проф. Младенова.

Секулов поддържа думите на Панов по отношение на безпроблемната им работа със Северна Македония и издаде, че следващата година ще се сътвори продължение общия им театър " Едуард II " на локална сцена със режисьор Диана Добрева.

Другото премиерно зрелище " Лебедът " ще се играе за първи път на българска сцена. Режисьорът и драматург на спектакъла е Петър Батаклиев, а в представлението ще забележим новото попълнените в трупата Спартак Тодоров, дружно с Патриция Пъндева и Тодор Дърлянов.

" Лебедът " е пиеса, която открих преди 30 години, когато си мислех, че единствено за разбирам човешката самотност. ", сподели режисьорът и дефинира представлението, като " колкото комедия, толкоз и драма "

" До този миг не ми се е случвало да играя толкоз комплицирана роля ", показа Тодоров.

Със съпътстващо събитие ще бъде почетена паметта на Стефан Данаилов, а точно фотоизложба с непоказни до момента фрагменти. Племенницата му Росица Обрешкова ще споделя истории, свързани с него, в понеделник от 10:30 на Римския стадион. 

Повече можете да видите във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР