Фестивалът на драконите е резултат от усилията на много хора

...
</TD
>Фестивалът на драконите е резултат от усилията на много хора
Коментари Харесай

Влад Гицоайки: В Русе се организира Световно първенство по драконови лодки

Фестивалът на драконите е резултат от напъните на доста хора и институции – Китайското посолство, Институтите " Конфуций ", Китайският културен център и цялата китайска общественост у нас. Това сподели Влад Гицоайка – представител на " Маутай България " и ръководител на УС на Сдружение " Фестивал Драконови лодки ", в предаването " Човекът на фокус " на " Фокус " .

Той описа, че концепцията за образуване на Фестивал на драконите се ражда преди години измежду група предприемачи, работещи с Китай.

" Свързахме се и с Българската федерация по кану-каяк и разбрахме, че през 2025 година в Русе се провежда Световно състезание по драконови лодки. Това е огромна отговорност и чест за страната ни, а в това време в България никой не е чувал даже за драконови лодки, няма клубове, няма бази, няма лодки. Как бихме се показали на едно международно състезание, на което сме домакини? Това ни подтикна по-настойчиво да търсим решения ", изясни Влад Гицоайка.

Китайското посолство и институтите провеждат акция по събиране на средства за 12 лодки, всяка от които възлиза на към 15 000 евро и по този начин провеждането на първия у нас Фестивал на драконовите лодки става допустимо. Той ще се състои на 24 и 25 юни на езерото " Панчарево ".

Състезанията са доста атрактивни, зрелищни, адреналинът е голям и това е една от аргументите да бъдат толкоз известни по целия свят, означи Влад Гицоайка. Освен самите надпревари е планувана и богата културна стратегия. " Има доста групи от Китай с музикални и танцови представления, ще има специфични Драконови танци. Има доста български участници, участници от Институтите " Конфуций " в София и Велико Търново, студенти и възпитаници. В местността Плажа ще има ревю и демонстрации на бойни изкуства, занаяти ", описа уредникът.

Той прикани посетителите на фестивала да употребяват градския превоз, с цел да стигнат до местоположението, с цел да се избегнат тапи и компликации с паркирането.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР