Експертът по биологично разнообразие в ПР Сребърна“ Момчил Петров взе

...
</TD
>Експертът по биологично разнообразие в ПР Сребърна“ Момчил Петров взе
Коментари Харесай

Експерт на РИОСВ-Русе участва в конференция на ЮНЕСКО

Експертът по биологично многообразие в ПР " Сребърна “ Момчил Петров взе присъединяване в субрегионална среща в град Котор (Черна гора) в края на октомври, заяви РИОСВ-Русе.

Срещата е проведена от офиса на Центъра за международно завещание на ЮНЕСКО във Венеция. Целта на форума е да се обсъдят хрумвания и оферти по отношение на правенето на районен проект за деяние за Северна Америка и Европа за обектите на Конвенцията за международното завещание. Участие в срещата са взели представители на Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Кипър, Гърция, Черна гора, Малта, Северна Македония Молдова, Румъния, Сърбия, Словения и Турция.

Експертът на ПР " Сребърна “ е бил включен в работната група за разискване на предварителната защита на риска от бедствия и смекчаването на последствията от тях в подтекста на обектите на международното завещание.

Поддържан резерват " Сребърна “ е един от трите обекта на Световното естествено завещание на ЮНЕСКО в България дружно с Национален парк " Пирин “ и резервати в Национален парк " Централен Балкан “, които вземат участие в серийния обект " Първичните и коренни букови гори в Карпатите и други райони на Европа “. Периодично Центърът за международно завещание организира процедура за докладване на положението на обектите на отбрана, под формата на е-въпросник. С цел премахване на слабостите в ръководството на обектите на Конвенцията, установени при последното докладване, се изготвя районен проект за деяние, който ще се извършва през идващото десетилетие.

В резултат на извършената среща са направени оферти, които да бъдат включени в проекта за дейности.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР