Едно от най-съвременните кардиохирургични отделения в страната и цяла Източна

...
</TD
>Едно от най-съвременните кардиохирургични отделения в страната и цяла Източна
Коментари Харесай

Представиха дейността на кардиохирургичното отделение в Медика Русе, едно от най-съвременните в Източна Европа

Едно от най-съвременните кардиохирургични отделения в страната и цяла Източна Европа действа в Русе. То се намира в Университетска болница " Медика Русе “ и през днешния ден активността на новата конструкция бе показана пред редица публични посетители. Сред тях беше и заместител регионалният шеф Георги Георгиев, който показа, че откриването на отделението е следващото доказателство, че Университетска болница " Медика Русе “ е в действителност водач в обезпечаването на съответна здравна грижа освен в района, само че и в страната.

" Поздравления за извънредно високото равнище на подготвеност на екипа на лечебното заведение, с помощта на което успявате да отговорите на потребностите на популацията. Убеден съм, че лечебни заведения " Медика “ ще продължат да се развиват и да държат високо равнището на здравното лекуване, следвайки най-новите европейски трендове “, сподели Георгиев.

Той уточни, че няма по какъв начин да не бъде маркирана и ролята на мениджмънта на болничното заведение най-много в лицето на проф. доктор Кирил Панайотов, д.м. и Алисе Муртезова, които съумяват да допринесат за симбиозата сред управлението и медиците, което явно е най-сигурният път за триумф. Според Георгиев основен детайл е, че с изключение на вложенията в съвременна здравна инсталация, болничното заведение слага фокус върху привличането и обезпечаването на опция за развиване на едни от най-големите имена в родната медицина, оповестиха от Областната администрация в Русе.

Заместник регионалният шеф пожела на управлението на УМБАЛ " Медика Русе “ и на лекарите да са все по този начин дръзновени, смели, благородни, съпричастни и всеотдайни в името на положителното на пациента. " Продължавайте да преодолявате граници, да прилагате познания, умения и да работите в екип. Благодаря Ви, че акцент в почерка на работата Ви е използването на най-съвременните медицински практики “, добави още Георгиев. Той подари на отделението и картина на Русе.

На процедура отделението по кардиохирургия съставлява цялостен комплекс, който е от най-ново потомство и в него се правят неповторими за Източна Европа интервенции. Той включва реанимация, както и поделение по предварителна подготовка на пациентите, на които им предстоят сърдечни интервенции.

Началникът на отделението доктор Георги Игнатов, който е измежду най-големите имена в кардиохирургията в България и Европа, уточни, че в отделението може да се прави цялостната гама от интервенции в сърдечната хирургия. Понастоящем в отделението не се вършат само два типа интервенции – такива при вродени малформации при деца и сърдечни трансплантации. Всички останали интервенции се правят на най-високо равнище.

" Това, което Медика съумя да направи, инвестицията, с която е обезпечено всичко това, е една огромна крачка за цялата област “, сподели доктор Игнатов и уточни, че сърдечните интервенции са прекарване, обвързвано с стеснение и за фамилиите на хората, на които им предстоят сходни интервенции, тъй като им се постанова да изминават стотици километри, а това несъмнено води до доста по-голям дискомфорт и за оперирания.

Дейността на отделението е стартирала в края на предходната година, като от този февруари в отделението се прави така наречен отворена сърдечна хирургия. Оттогава не е серпантина активността на отделението и последователно се уголемява. До момента са осъществени няколко комбинирани хирургични интервенции, които са били с доста огромен размер и трудност, а предходната седмица е осъществена минимално инвазивна операция, както и имплантация на безшевни клапи. Утре пък ще бъде направена интервенция на сърцето без да се стопира неговата активност.

Лекарите от отделението споделиха, че измежду най-големите им упоритости е развиването на тотална ендоскопска сърдечна хирургия и роботизирана хирургия. Те споделиха, че са в подготвеност да обезпечат лекуване и на чужденци. Отделението в УМБАЛ " Медика Русе “ се оказва и единственото място в Източна Европа за хирургично лекуване на белодробна хипертония.

От своя страна шефът на лечебни заведения " Медика “ проф. доктор Кирил Панайотов, д.м. уточни, че откриването на това поделение е извънредно значимо за целия район и страната. С откриването на новата конструкция Русе става шестият град в страната с кардиохирургично поделение. Той означи, че за работа в отделението са привлечени изключителни експерти, които ще могат да работят с инсталация от финален клас, отговаряща на водещите международни условия в сърдечни интервенции.

" Всичко е синхронизирано в активността, това е нещо неповторимо, което се случва “, показа проф. Панайотов. Лекарите, работещи в отделението, са минали образования в някои от най-големите международни клиники, а множеството от тях са и работили там. " Първи в Северна България започнахме развиването на инвазивната кардиология, сега " Медика “ и нейните структури са преди всичко като брой лекувани заболели с методите на инвазивната кардиология в България за трета поредна година. След като всичко, което можехме да създадем по инвазивен път за нашите пациенти, пристигна времето да създадем изискванията за започване на кардиохирургична активност “, сподели още проф. Кирил Панайотов.

Управителят на " Медика “ проф. доктор Кирил Панайотов, д.м. показа, че в скоро време има упоритостта да бъде открит непрекъснато настоящ сърдечно-съдов център, който ще бъде гарантиран както от отличен екип от кардиолози, по този начин и от водещи експерти в областта на съдовата хирургия. Припомняме, че това е и единствената болница в страната, където по едно и също време действат 4 ангиографа. Сред забавните обстоятелства е, че ежеседмично на 3 – 4 пациенти, преминаващи през кардиологичните отделения на " Медика “ се оказва, че имат потребност от интервенция и до момента им се е налагало търсят помощ в други градове. В отделението са основани условия, които да подсигуряват бързо възобновяване на пациентите.

На представянето активността на новото поделение участваха още заместник-кметът Димитър Недев, заместник-директорът на Регионалната здравна ревизия доктор Искра Генева, както и представители на академичната общественост. Сред тях бяха деканът на факултета по публично здраве и здравни грижи към Русенския университет проф. д.н. Никола Събев, както и проф. доктор Даниел Братанов. Заместник-кметът Недев уточни, че това е следващият план, който надгражда активността на болничното заведение и безусловно ни придвижва в бъдещето. Той изрече признателност на екипа на лечебното заведение, че дават опция за диагностика и лекуване на пациентите както от града, по този начин и от цялата страна.

От своя страна доктор Генева пожела на целия колектив сполучлива работа за реализиране на още по-пълна грижа за здравето на българския пациент и задоволеност от издигането на лекарската специалност на едно качествено и по-високо европейско равнище. " Благодаря, че дадохте привилегията на русенци да бъдат лекувани тук и да получават такава висококвалифицирана и профилирана здравна помощ “, добави още тя.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР