Една от горещите теми в от последната година на управлението

...
</TD
>Една от горещите теми в от последната година на управлението
Коментари Харесай

Зико: Всеки кмет иска да направи нещо добро за града

Една от горещите тематики в от последната година на ръководството на бе придобиването на 81 декара в парк " Отдих и просвета “. След отправена повторна оферта от частния притежател " Тея инвест ", кметът внесе предложение в Общинския съвет за придобиване на 67 717 кв. метра против 28 971 900 лв. без Данък добавена стойност.

Фирмата изиска цялата сума да се заплати в деня на осъществяване на покупко-продажбата, само че общинските съветници обаче поддържаха предлагането на градската администрация, а точно - 10% от сумата да се преведе при сключването на контракта, а останалата да се изплаща по 30% в идващите три следващи години 2024 година, 2025 година и 2026 година Преговорите с компанията са извършени от заместник-кмета по финанси Величко Родопски и първата вноска е платени преди приключването на предходния мандат.

" Всеки един кмет – и преди мен, и аз, и в този момент Коцето Димитров, желае да направи нещо положително за града, в това съм сигурен. Начините са разнообразни, времето е друго и общинските съветници са разнообразни. Така е изработен Законът за локалното самоуправление, че за положително или неприятно, всичко минава през Общинския съвет и, когато нямаш болшинство, става доста мъчно. В същото време всички сме там – и те, и ние като администрация, да работим за пловдивчани. Но не всеки път се получава “ – споделя в изявлението някогашният кмет.

През миналия мандат по този начин и не можа да се случи почистването на джунглата от река Марица и бяха спирани няколко публични поръчки. Димитров изпрати до Министерски съвет писмо с предложение да се промени Закон за обществените поръчки за обекти с публично значение, като реките да вземем за пример.

" Нямаше поръчка, която да не се апелира, в това число за ремонта на тоалетните на Гребната база. Има хора, несъмнено това им е спорт, апелират с концепцията не да получи поръчката, а нещо друго да получи. Това е нашата реалност. Законът дава опция даже да не си взел участие в състезанието, да обжалваш. В последна сметка всички жители губим “ – разяснява той. Припомни, че доста от компаниите, които и сега работят по обекти в Пловдив, не са избирани от общината, а са избрани със правосъдно решение.

В изявлението засягаме и тематиката за общинските пари. Тази година се обрисува бюджетът на страната да бъде признат преди приключването на календарната година, което допуска, че и общинските бюджети ще бъдат утвърдени в точния момент.

" Ние две години работихме без бюджет, знам какъв брой е мъчно. Бюджетът за тази година го приехме на 18 септември. Какво да кажа? По време на пандемията от коронавирус и на парламентарната рецесия добре, че бяхме кметовете, с цел да има страна. Нека някой да пристигна да каже, че кметовете не сме работили, или че не с помощта на кметовете сме се справили с коронавирус рецесията, с парламентарната рецесия. Когато те се караха в София, ние работихме, никой не е спрял да работи “ – напомня и показва интервала, когато цената на тока скача и за улично осветяване сумата се подвига от 150-200 хиляди лв. на 500 000 лв.. тогава обвинил общинските кметове, че саботират страната.

Очаквайте последната част от изявлението със.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР