Двама адвокати ще бъдат глобени с по 1000 лева за

...
</TD
>Двама адвокати ще бъдат глобени с по 1000 лева за
Коментари Харесай

В Пловдив глобиха адвокати с по хиляда лева

Двама юристи ще бъдат санкционирани с по 1000 лв. за отсъствие на дело, по което са бранители. На подсъдимия пък е изменена мярката за неотклонение от " подписка " на " парична гаранция " в размер на 2000 лв.. Определението е на Апелативния съд в Пловдив, където се гледа делото по жалба на наказания Александър Димитров против наказването му от пет години отнемане от независимост за злополука със умрял, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Пловдивският областен съд е признал Александър Димитров за отговорен в нарушение на разпоредбите за придвижване и причиняване по несъобразителност на гибелта на 60-годишния таксиметров водач Димитър Костадинов на кръстовището на булевардите " Шести септември " и " Северен " (моста на Адата). Димитров е управлявал мощно БМВ след приложимост на алкохол и кокаин, а също така не е имал нужната дееспособност.

И двамата бранители на подсъдимия не се явиха на съвещанието. Адвокат Генчо Димов показал молба, в която изяснява, че го сполетяло заболяване на 3 октомври и ползва болничен лист за назначен домакински амбулаторен режим до 7 октомври. В графата " забележка " е маркирано само " да послужи пред съда ", без да се прецизира какво заболяване е сполетяло юриста. Според съда, неявяването на адв. Генчо Димов не е по уважителни аргументи, защото не е показал амбулаторен лист по пример, както е по закон. 

За другия юрист Атанас Атанасов, постоянно свикан, също се приема, че не отсъства по уважителни аргументи. Ако бранителите показват доказателства в своя изгода, въпросът ще бъде преразгледан и санкциите им ще се анулират.

Мярката за неотклонение на подсъдимия е изменена в по-тежка, защото законът изисква наложителното му наличие при въззивно произвеждане.

Следващото съвещание е планувано за 3 ноември от 11:30 ч.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР