До края на деня ще бъде възстановена услугата на кабелния

...
</TD
>До края на деня ще бъде възстановена услугата на кабелния
Коментари Харесай

След обиска от ГДБОП - добра новина за клиентите на DCC в Пловдив

До края на деня ще бъде възобновена услугата на кабелния оператор DCC. Надявам се, че клиентите ще имат и телевизия, и интернет, заяви за Plovdiv24.bg юристът на компанията Атанас Костов.

Цяла нощ техническият екип на DCC е работил по възобновяването на сигнала, само че част от техниката би трябвало да се купи и това ще бъде направено през днешния ден. 

Припомняме, че поради беше пресечен телевизионния сигнал на клиентите на DC Corporation.  е конфискувана техника за приемане, декодиране, препредаване и лъчение на ефирен и интернет сигнал до крайни консуматори и изземването докара до спиране на телевизионния и интернет сигнал. Адвокат Костов заяви за медията ни, че, защото то касае единствено телевизионната техника. 

Акцията е след тъжба на " Нова броудкастинг груп " ЕООД, която претендира, че от 1 януари до 1 септември 2020 година DCC е предавала непознат обект на авторско право - телевизионните стратегии на " Нова броудкастинг груп " АД, без нужното по закон единодушие на носителя на съответното право.

На въпрос дали DC Corporation дължи пари на  " Нова броудкастинг груп " ЕООД и, в случай че е по този начин, за какво не ги заплати, юристът отговори, че компанията няма финансови отговорности към сдружението. 

" Г-н Гологанов има контракти с всички организации за групово ръководство на авторските и сродните им права. На " Нова броудкастинг груп " това не им харесва и го натискат да подпише самостоятелен контракт с тях, само че таксите са извънредно високи " - разяснява юристът.

Адвокат Костов добави, че ще търси подпомагане от министъра на културата за прецизно използване на закона. Това не може да продължава повече по този метод, безапелационен е той.

Самият Иван Гологанов е бил освободен още нощес.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР