Днес поставяме началото на едно ново приятелство, което ще е

...
</TD
>Днес поставяме началото на едно ново приятелство, което ще е
Коментари Харесай

Бургас и Гданск подписаха Меморандум за разбирателство

" Днес слагаме началото на едно ново другарство, което ще е потребно и за двете страни. Вярвам, че то ще спомогне за реализирането на доста нови планове. “ Това съобщи кметът Димитър Николов при подписването на Меморандума за съгласие сред Бургас и полския град Гданск.

На церемонията от страна на Бургас участваха още зам.-кметът Весна Балтина, ръководителят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, ректорът на Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ проф. Магдалена Миткова, шефът на КОЦ – Бургас проф. Христо Бозов, общински съветници и други.

Посолството на България в Полша бе представлявано от посланика ни там Н. Пр. Маргарита Ганева.

Полската делегация бе водена от маршала на Поморска област – второ равнище на самоуправление, Лешек Бонна, зам.-кмета на Гданск Моника Хабиор. В състава на делегацията участваха представители на висшите учебни заведения в Гданск и бизнес организации.

" Международните летища в Бургас и Гданск ни разрешават да сме единствено на два часа разстояние. “, сподели Лешек Бонна. Той добави, че взаимоотношенията сред двата града ще имат за цел развиването на науката, промишлеността и подпомагането на културата.

" Сътрудничеството ни ще има за цел обмяна на положителни хрумвания, тъй като без тях няма качествени планове. Ние ще се радваме да споделим с Бургас нашия персонален опит от работата си с европейските институции и по какъв начин това ни е помогнало да се развиваме. “, сподели зам.- кметът на Гданск Моника Хабиор.

" За мен е извънредно значимо да се работи в няколко области за развиването на двата района. Особено значимо е да създадем продан сред младите поколения измежду научните и изследователските среди, тъй като в тях е бъдещето. За развиването на туризма в двата града е доста значимо да има целогодишна директна връзка Бургас – Гданск и ние ще ви спомагаме за това. “, сподели дипломат Маргарита Ганева.

Освен Меморандума за разбирателства сред Бургас и Гданск, се подписаха и съглашения сред български и полски университети. Така бургаският Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ ще си партнира с Медицинския университет в Гданск. Маршалът на Поморска област Лешек Бонна подписа съглашение за съдействие с Асоциация на българските черноморски общини. Договори за съдействие бяха подписани сред Национална спортна академия – София и Спортната академия в Гданск, както и сред Тракийския университет в Стара Загора и Гданския университет.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР