Дарение от книги получи затворът в Бобов дол от Регионалната

...
</TD
>Дарение от книги получи затворът в Бобов дол от Регионалната
Коментари Харесай

Регионалната библиотека в Русе дари книги на затвора в Бобов дол

Дарение от книги получи пандизът в Бобов дол от Регионалната библиотека  " Любен Каравелов " в Русе, оповестяват от БНР. 

Близо 400 км разделят Русе от Бобов дол. Казано по различен метод - 400 км разделят районната библиотека от пандиза. Километрите обаче остават без значение, когато човек търси помощ и я намира от съидейници.

Историята споделя Теодора Дянкова, основен библиотекар в най-голямото книгохранилище край Дунава.

" В началото на зимата получихме писмо в плик, написано на ръка, в което един арестуван беше написал писмо до нашата директорка и молеше библиотеката в Русе да подари книги за затворническата. Погледнахме съществено на молбата. През цялата година всеки ден получаваме доста дарения от хора, институции, организации. Книгите се разпределят – тези, в неприятно положение, отиват за вторични първични материали, тези в положително – подменят скъсаните ни екземпляри, заделяме книги за читалища, за учебни библиотеки. Направихме кашон " Бобов дол ". Постарахме се книгите да са в положително физическо положение, да има книги за личностна поддръжка, художествена литература. Нещо, което е да осмисли престоя им ".

В русенската библиотека отново има кашон с надпис " Бобов дол ", който ще събере знанията и мъдростта на авторите в изгода на хората, подготвени да поправят грешките, позволили в живота си до момента. Красива история - като разказ.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР