Дали цените на българското Черноморие тази година са по-високи от

...
</TD
>Дали цените на българското Черноморие тази година са по-високи от
Коментари Харесай

Касова бележка показа колко струва един ден в Созопол

Дали цените на българското Черноморие тази година са по-високи от нормалното… зависи много от това кой какъв брой би отделил за лятна отмора и въпреки всичко извинението: " Ние имаме пазарна стопанска система и всеки може да си поставя каквито цени реши “, не е опрощение да се поставят спекулативни цени на продуктите.

Зрители на бТВ са изпратили в рубриката " Аз репортерът " не една или две касови бележки на неща от морето, които са със повишена цена, както и на такива, които са по-ниски от тези в огромните градове.

Ще опитаме да разберем какъв брой почти излиза един ден в Созопол тази година съгласно цените, които сте ни изпратили.

Инфлуенсърката Гергана Димитрова пресмята, че за гориво на отиване и връщане от София до Созопол (Градина) би трябвало да даде 115 лева

Паркингът на плажа е 20 лева за 1 ден.

Ако желаете да си вземете шатра на множеството места цените са към 80 лева, на други при наема на шатра би трябвало да извършите консумация най-малко сред 200 и 300 лева

За закуска, която съдържа 2 фрапета, сокове и любеница за двама, дамата отделя 35 лева

След закуската е време за обяд. Поглеждаме бележки, които вие сте ни изпратили и можем да кажем, че един обяд в Созопол за двама излиза към 30 лева като включваме 2 супи, салата главно и напитка.

Ако съдим по цените на супите на нашите читатели, те варират сред 4,50 и 6 лева в по-нормалните заведения. Наскоро обаче имаше и примери още веднъж в Созопол с рибена супа, която коства 19 лева. така че всички цени са много относителни.

Обядът на Гергана на плажа на " Градина “ излиза 125 лева като включва пилешки хапки, пица, разядки и десерти.

Ако решите да си вземете и още нещо за ядене или да обядвате палачинка с банан и шоколад там, си предвидете 7,60 на човек.

Нейната рибна вечеря за двама коства 106 лева

Читатели пък са отделили за порция миди 15,99 лева, шопската салата на няколко места е към 11 лева, а вечерята, която виждаме тук е 116 лева като включваме и алкохолни питиета като чаша вино, наливна бира и лимонада, като  стази храна умерено може да се нахрани и тричленно семейство с дете.

ТОТАЛ за деня: 386 лева за двама

Гориво: 115 лева

Паркинг: 20 лева

Шатра: 80 лева

Закуска: 35 лева

Обяд: 30 лева

Вечеря: 106 лева

*Цените са приблизителни
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР