Дали е правилен ход разделянето на КПКОНПИ е отворен въпрос.

...
</TD
>Дали е правилен ход разделянето на КПКОНПИ е отворен въпрос.
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Разделянето на КПКОНПИ може да кореспондира със записа, който изнесе Радостин Василев

Дали е верен ход разделянето на КПКОНПИ е отворен въпрос. Били сме очевидци по какъв начин преди към десетина години се сплотиха КОНПИ и БОРКОР, като изказванието беше, че ще имат по-добре открити пълномощия и по-голям запас за битка с корупцията. Това, което виждаме и това, което знаем, сякаш не се получи. Двете организации по настрана не бяха ефикасни и дружно, сякаш не бяха по-ефективни, т.е. сякаш вместо позитивен резултат, се получи нещо като негативна синергия. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност, някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи във връзка разделянето на КПКОНПИ на две звена.

" Мисля си, че умерено би могло организацията да е една. Няма несъмнено, и необикновен проблем, в случай че тя се раздели на две елементи, защото по принцип в света специфичните служби и службите за битка с корупцията се стараят да се децентрализират, да са от по-малки елементи, които се поддават на по-стриктен надзор и ръководство. Но, аз се багра, че тук става дума просто за мултиплициране на управнически, началнически длъжности, а не на действително повишение на успеваемостта на всяка една от тези две елементи ", разяснява Радулов.

По думите му става дума за това ръководещите да могат да конфигурират на оптимален брой места ръководители, което кореспондира с това, което чухме в проекта на “Продължаваме смяната ", който също по този начин чухме и от записа, изнесен от Радостин  Василев - " да създадем изборите с наше Министерство на вътрешните работи, с наши специфични служби ": " Всъщност КПКОНПИ всъщност е една специфична работа, без значение дали ще са две, разграничени на две елементи или една цяла. В метода, по който тя се засяга от ръководещите, има извънредно огромен риск тя да се трансформира в една бухалка по отношение на неуместните и по отношение на опозицията ", изясни професорът.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР