ЧСИ е пуснал на търг 1/12 част от имота в

...
</TD
>ЧСИ е пуснал на търг 1/12 част от имота в
Коментари Харесай

ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на Цар Киро в центъра на Пловдив

ЧСИ е пуснал на търг 1/12 част от парцела в центъра на Пловдив на ромския водач Кирил Рашков, прочут като " Цар Киро ", научи Plovdiv24.bg .

7-етажната постройка е на ъгъла на ул. " Иван Перпелиев " и ул. " Света гора ". Тя на времето бе гласена за хотел, само че той по този начин и не сработи.

Частният правосъден реализатор Петя Николова е пуснала тази част от постройката. Началната цена е 184 162,10 лв.. Площта е 279.00 кв.м, Днес, 13 март, е последният, в който може да се наддава за цената. Утре от ще бъдат оповестени резултатите от търга.

Това, което вероятно ще спре мнозина, е, че ще придобият единствено част от постройката, което автоматизирано значи, че ще се наложи да разделят собствеността с Рашкови.

Друго пречка за придобиване на постройката е нейния тип. Въпреки, че се среща се намира на атрактивно място, то нейния тип е всичко друго, само че не и естeтически изискан. Строена е по т.нар " мутробароков " жанр - с позлатени тронове, кичозни мебели и стени от гранит. Трудно естествен вложител ще реши да си вложи парите в парцела.

В момента постройката е необитаема.

Фамилия Рашкови постоянно има проблеми с инстутициите. Дъщерята Събка Рашков е в Сливенския затвор поради търговия с опиати. 

Кирил Рашков умря на 1 април 2021 година Прозвището цар Киро му е обещано, защото се самообява за водач на циганите в България. До 1989 година получава 7 присъди с наказване от общо над 30 години затвор, а след 10 ноември 1989 година е амнистиран и след това са му налагани най-вече административни санкции. 

Именно с неговото име са свързани и безредиците в село Катуница през септември 2011 година, след които е арестуван, наказан и прекарва в пандиза над 2 години. Тези вълнения отприщват и още доста такива в цялата страна.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР