Частен инвеститор планира да изгради уейк парк за активен спорт

...
</TD
>Частен инвеститор планира да изгради уейк парк за активен спорт
Коментари Харесай

Морето отива в полето: Нова атракция близо до Пловдив

Частен вложител възнамерява да построи уейк парк за деен спорт и рекреация край пловдивското село Калековец. Теренът попада в зона за курорт и допълващи функционалности според Общ устройствен план на община Марица. Инвестиционното желание е подадено в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив за утвърждение, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Новата атракция ще бъде ситуирана върху обща повърхност 12 декара, като единствено водоемът ще заеме 10 164 кв.м. Феновете на дейния спорт и различната просвета ще могат да практикуват разнородни водни спортове - водни ски, кайсърф, уекборд, скимборд, уекскейт. 

Водната повърхност ще бъде захранена с вода от действителен сондажен бунар. Дъното на водоема, който ще бъде с дълбочина към един метър, ще бъде покрито с геомембрана, за попречване загубата на вода.

За задачите на уейк парка ще се създадат две уреди /лифт/, които съставляват железна структура инсталирана върху бетонови фундаменти.  Съоръженията ще бъдат инсталирани от двете страни на водоема /изток и запад/ и ще бъдат свързани между тях с железно въже, точно посредством това оборудване се практикува този тип спорт-уейк ръб, показват вложителите.

В парцела се планува строителство на магазини за промишлени артикули и за отдаване чартърен на екипировка - жилетки, каски, неопрени, къси панталони, уейкборд, скимборд, водни ски, уейкскейт и кайтсърф дъски със страпове и автомати и други. Ще бъде построена съблекалня с нужните санитарни пространства - тоалетни за инвалиди, за личен състав и за гости, душове. Сградите ще са едноетажни постройки с носеща железна структура и термопанели, павилионен вид. Масивно строителство не се планува. 

Преди реализация на капиталовото желание ще бъдат направени механически планове по всички изискуеми елементи според Закона за устройство на територията и реализацията ще бъде изпълнена според утвърдените планове.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР