Бургаската гимназия по компютърно програмиране и иновации ще изгради Център

...
</TD
>Бургаската гимназия по компютърно програмиране и иновации ще изгради Център
Коментари Харесай

Гимназията по програмиране в Бургас става Център за високи постижения

Бургаската гимназия по компютърно програмиране и нововъведения ще построи Център за високи достижения я професионалното обучение и образование, съобщи кметът. Средствата за реконструкцията, оборудването и обзавеждането са обезпечени от Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) в границите на Процедура " Изграждане на центрове за високи достижения в професионалното обучение и образование “.

Проектът планува създаване на нов, трети образователен корпус в двора на гимназията по програмиране, който ще бъде оборудван и обзаведен с най-високите модерни софтуерни условия. Новата постройка ще бъде на четири етажа, със застроена повърхност от 1934 кв. м. и ще бъде разграничена на две функционални зони – за образование и за обитаване, които ще бъдат със независими входове, стълбища и асансьор.

Зоната за образование ще разполага с пространно предверие, проведено като споделено пространство с места за сядане и многофункционална зала, която може да се употребява както за образование, по този начин и за осъществяване на извънкласни действия, с потенциал за 150 деца. На втори, трети и четвърти етаж ще бъдат пространствата за осъществяване на образователни занимания.

Зона общежитие ще разполага с две пространства за самоподготовка и кухненски офис на първия етаж, а на идващите три етажа ще бъдат пространствата за възпитаници и за гостуващи преподаватели.

Проектът планува на покрива на постройката да се разположи система от слънчеви колектори за стопляне на водата за понижаване потреблението на електрическа енергия. Новият корпус ще бъде със модерни ограничения за енергийна успеваемост и система за отопление и изстудяване при прилагане на най-малък енергиен запас.

Целта на Центъра за високи достижения ще бъде да способства за повишение на районната конкурентоспособност и да построява партньорства сред професионални учебни заведения, университети, компании, локални управляващи и просветителни институции. Той ще обезпечи съвременно и новаторско обучение и образование по специалности, нужни на районния пазар на труда, като предложи бърз преход от учебно заведение към работа, ще подчертава върху цифрова промяна и ще подкрепя нововъзникващи производства в региона на роботиката и зелената сила.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР