Благотворително парти в помощ на костенурките от единствения Спасителен център

...
</TD
>Благотворително парти в помощ на костенурките от единствения Спасителен център
Коментари Харесай

Благотворително парти помага на костенурките от единствения спасителен център у нас

Благотворително празненство в помощ на костенурките от единствения Спасителен център за костенурки у нас следва на 22.10 от 11 ч. в село Баня (до Обзор) ул. Шипка 10.

Предвидено е неповторимо шоу с опити и течен азот от Щура лаборатория, а сладкия великански мечо Айси ще танцува с дребни и огромни фенове на природата и костенурките. " Ще си създадем природосъобразен теоретичен подарък, който ще остане за спомен за децата.

Художникът Слав Драго ще организира майсторски клас по разработване на глинени костенурки, които също ще останат като подарък за участниците.

Ще се срещнем с дребни и огромни костенурки, които се лекуват или живеят непрекъснато в центъра.

Прекрасната Ива ще опише по какъв начин работи центъра и с какви компликация се сблъсква “, описват уредниците.

Входната такса е подаяние по Ваше убеждение в помощ на центъра.

Спасителният център за костенурки в с. Баня е единственият сходен в България. В него непрекъснато живеят над 200 потърпевши костенурки, които към този момент не могат да се върнат в природата. Много от тях са жертва на произшествия, човешка свирепост, погрешно развъждане.

Някои са избавени или изплатени от магазини.

В центъра с изключение на локални типове, живеят още представители на най-големите сухоземни костенурки, които могат доближат до над метър дължина, както и най-красивите - Лъчисти костенурки.

Корубата на костенурката е жива и всяко нарушаване е доста мъчително, споделя Ива. Веднъж потърпевша, даже и да заздравее, тези животни няма по какъв начин да се върнат в природата, тъй като са лесна плячка за хищниците. Те остават за непрекъснато в центъра. Въпреки това се развъждат сполучливо и след това тяхното потомство се връща на независимост, добавя Ива.

Каузата! Защо Центъра за костенурки се нуждае от нашата помощ? Ива и нейната половинка Иво са напълно отдадени на идеята на костенурките. Заедно основават фондация " Геа Челониа ", а по-късно и Центъра за костенурки. Съдбата обаче лишава Иво от Ива и децата им.

След решение на Окръжния съд в Бургас от 10 август Фондация " Геа Челониа " остава без ръководство заради скорошната кончина на нейния основател и основател Иво Иванчев. Фондацията е била основана в частна изгода и едноличен неин шеф е бил Иво Иванчев, по закон единствените, които имат право да я наследят и ръководят според устава, са неговите деца. Те са към момента малолетни, а съдът отхвърля молбата на Ива Лаловска да ги съставлява във Фондацията, макар че е тяхна майка, тъй като съгласно претекстовете на съда, с Иво нямат подписан брак.

В момента Ива апелира това решение, само че възможностите да си върне фондацията са дребни, а стотици животни могат да останат без заслон и грижа.

Центъра за костенурки в България е неповторим. В Европа има единствено още 2 сходни центъра.

" Годината беше сложна, само че костенурките не пострадаха от това. Благодарение на близки другари, доброволци и сърцати хора, костенурките не усетиха разтърсванията. Имаше рекорден брой признати и освободени  пациенти - над 300 и близо 200 новоизлюпени. Сега сме на прага на зимния интервал и костенурките скоро ще заспят зимен сън. Тази година в лечебницата ще настаним с изключение на тежко ранените пациенти, и " врачаните “ – по този начин назоваваме огромната група от 55 костенурки, пристигнали от Враца, дълги години отглеждани в апартамент. В резултат от неналичието на УВ-лъчи и подобаваща грижа, всички те са с рахитични промени на костната система, най-ясно забележима по мощно деформираните коруби. Те не могат да копаят дупки, в които да снасят яйца и да се заравят през зимата, по тази причина ще бъдат настанени в големи терариуми, снабдени с всички нужни уреди за набиране на по този начин нужната светлина и топлота. Те ще имат топло местенце и няма да усетят моят боязън от незнайното и несигурността ми, дали въпреки всичко този център ще продължи да работи “, споделя Ива на формалната страница на Центъра.

Ако желаете да подкрепите Ива и Спасителния център за костенурки можете да го извършите на следните дарителски сметки:

Чрез PayPal:

https://paypal.me/kostenurki?country.x=BG&locale.x=en_US

Сметка Револют: @ivab9bu9 или revolut.me/ivab9bu9

IBAN: LT583250085561443969

BIC: REVOLT21

Титуляр: Ива Георгиева Лаловска

Банкова сметка Тексимбанк

IBAN: BG36TEXI95451005621400

BIC: TEXIBGSF

Титуляр: Ива Георгиева Лаловска

За връзка:

с. Баня, п.к. 8239 обл. Бургас, ул. Шипка 10

Ива Лаловска, 0886913916
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР