Беше много страшно, не съм и мислила, че мога да

...
</TD
>Беше много страшно, не съм и мислила, че мога да
Коментари Харесай

Адвокатка от Пловдив преживя кошмара в Турция заради отменен полет

" Беше доста ужасно, не съм и мислила, че мога да преживея подобен смут ", сподели пловдивската адвокатка Сузана Алекова, която е била в хотел в Диарбекир - на към 300 км от епицентъра на опустошителното земетресение.

Алекова била на къса фамилна отмора при другари в Диарбекир и Мардин, времето било доста хубаво, в петък било 14-15 градуса. В събота сутринта обаче завалял сняг и управляващите отменили всички полети за 2 дни.

" Така останахме, с цел да преживеем този призрачен сън. Настанихме се в един хотел в Диарбекир. След 4 часа сутринта се събудихме, всичко се клатеше, цялата постройка се тресеше. Облякохме се небрежно, падна касата на врата, толкоз мощно беше земетресението. Токът спря, мъчно намерихме стълбите, тъй като от падналите мазилки всичко беше в прахуляк, безусловно мъгла. Успяхме да слезем и стояхме часове на открито на студа ", разказва претърпяното Алекова.

Според нея до обяд е имало петдесетина вторични труса. Последвало още едно мощно земетресение. " Има доста починали. Единият племенник на наш другар почина под руините на една постройка, а другият е в доста тежко положение. Хората с голи ръце разчистваха руините, с цел да търсят оживели, всички си помагаха, хвърчаха коли за спешна помощ и пожарни, организацията е доста добра, само че жертвите са доста ", добави за Сузана Алекова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР