90.8% от домакинствата в Бургаско имат достъп до интернет в

...
</TD
>90.8% от домакинствата в Бургаско имат достъп до интернет в
Коментари Харесай

Област Бургас изпревари много други големи градове

90.8% от семействата в Бургаско имат достъп до интернет в домовете си, при приблизително 87.3% за страната. По-този индикатор по отношение на миналата година е записано нарастване със 7.9 процентни пункта. Област Бургас е на трето място по условен дял на семействата с достъп до интернет.

От лицата на възраст сред 16 и 74 навършени години в област Бургас 83.3% употребяват регулярно интернет (всеки ден или най-малко един път седмично) през 2022 година. Спрямо 2021 година е регистриран растеж от 5.8 процентни пункта. По този индикатор региона се подрежда на пето място след област Шумен с 84.7%, и преди област Варна с 83.1%.

Мъжете в региона са по-активни от дамите, като 87.1% от тях употребяват постоянно интернет, при 79.6% за дамите. Активността на мъжете в региона при потребление на интернет е със 7.2 процентни по-висока от междинната при мъжете за страната, а тази на дамите - с 1.6 процентни пункта по-висока от междинната при дамите за страната.

Това сочат данните от извършеното проучване на Националния статистически институт за потреблението на осведомителни и информационни технологии (ИКТ) в семействата и от лицата в област Бургас за 2022 година   

От лицата с висше обучение в област Бургас 93.8% употребяват постоянно интернет, от лицата със приблизително обучение - 85.8%, а от лицата с главно или по-ниско обучение - 68.4%.

Относителният дял на лицата, употребяващи през последните 12 месеца услугите на електронното държавно управление е 21.7% за региона, при 26.4% приблизително за страната.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР