60 творби, дело на ползвателите на Дневен център за лица

...
</TD
>60 творби, дело на ползвателите на Дневен център за лица
Коментари Харесай

Светлина от багри озари фоайето на Община Благоевград

60 произведения, дело на ползвателите на Дневен център за лица с увреждания " Светлина “ са подредени във фоайето на Община Благоевград. Експозицията, която е под надпис " Светлина от багри “, има за цел да подчертава върху качествата и заложбите на създателите на творбите, оповестяват от Общината.

Изложбата съдържа картини, при които са употребявани акварел, темпер, масло и акрилни бои, както и пана от разнообразни естествени и подръчни материали.

Творбите се създават при провеждането на лечебни действия и стратегия " Ателие “, с помощта и поддръжката на обществени служащи и психолози.

Експозицията бе публично показана през днешния ден от Емилия Халилова, шеф на дирекция " Социална и жилищна политика “, а на събитието участваха Анита Коцелова, заместник-кмет по икономическо развиване и ръководство на собствеността на Община Благоевград, оправомощена със Заповед№371-ЧР/21.09.2023 година на Кмета на община Благоевград, Дейвид Арабаджиев, секретар на Община Благоевград, Петя Чакърова, зам.-главен шеф на ГДСП, Силвия Домозетска, шеф на дирекция " Култура, спорт и туризъм “, Богдана Костадинова, шеф на ЦЛТРДБ, поданици на Благоевград.

Освен своите произведения, ползвателите на Дневен център " Светлина “ показаха и персонално творчество, като рецитираха стихове, отдадени на обществената услуга. В програмата взеха присъединяване и ученици на Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград, които насочиха музикален привет към присъстващите.  Изложбата " Светлина от багри “ ще остане подредена във фоайето на Община Благоевград до 27.10.2023 година Творбите могат да бъдат закупени, а събраните средства ще бъдат ориентирани за възстановяване на изискванията в Дневния център.

Изложбата е проведена във връзка Световния ден на психологичното здраве, който се отбелязва на 10 октомври.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР